13
Maj
Hjælpere søges til udstillingen ‘På sporet af vores mad’

Kære landmand: Vil du være med til at gøre danskerne klogere på madens vej fra jord til bord, og har du lyst til at fortælle din historie som producent? Så har Det Fynske Dyrskue (13., 14. og 15. juni) brug for din hjælp. Meld dig som frivillig til Landbrug & Fødevarer-udstillingen ”På sporet af vores mad” og del ud af din viden.

”På sporet af vores mad” er en mobil temaudstilling, der skal give de danske familier mere viden om danskproducerede råvarer, om tilberedning af god og sund kost og om de mange muligheder, der findes for at træffe et sundt valg, når især børnefamilierne skal lave mad sammen.

Udstillingen, der er skabt af Landbrug & Fødevarer, fortæller via film, plancher, udstillinger, konkurrencer m.v. om madens vej fra jord til bord, om danske fødevarer og kvalitet – og om hvorfor der er meget at være stolt af som dansk forbruger. Publikum involveres med oplevelser og viden inden for korn, kød, mælk og grøntsager samt via quizzer, konkurrencer og aktiviteter, hvor sanserne udfordres. Mini-halmballepresning, mælkesmagninger, kornmaling og længste kartoffelskræl er nogle af de sjove konkurrencer og familiedyster.

Brug et part timer sammen med andre landmænd
Vil du være med til at formidle kendskabet til råvarernes oprindelse og fødevarernes produktion og fortælle om din hverdag som landmand, så meld som frivillig og sæt et par timer af enten fredag den 13., lørdag den 14. eller søndag den 15. juni, når udstillingen ”På sporet af vores mad” indtager Det Fynske Dyrskue midt i Odense.

Udstillingen vil indgå sammen med dyrskuets eget fødevaremarked og egne udstillere, og du vil komme til at stå sammen med et par andre frivillige landmænd og sammen med ansatte fra Landbrug & Fødevarer.