22
Mar
Åben stald hos Kokkenborg ApS

Kom til åben stald hos Kokkenborg ApS, der ejes og drives af Dorte og Jens Himmelstrup. Kokkenborg producerer avls- og opformeringsdyr med gener fra Danish Pig Genetics. Den årlige produktion på 30.000 polte produceres af 20 ansatte.

Til arrangement kan du også møde miljørådgiver Kamilla From-Nielsen fra Patriotisk Selskab. Kamilla kan bl.a. hjælpe dig med at vurdere, om du bør søge en miljøgodkendelse eller –tilladelse til dit husdyrbrug efter den nye lovgivning, som trådte i kraft i 2017. Herudover kan hun lave en bæredygtighedsanalyse for dig til gavn for din virksomheds omdømme – og hun hjælper selvfølgelig med at sørge for, at bæredygtighed og økonomi går op i en højere enhed.

Lidt om byggeriet
Poltestalden er på ca. 5.200 m2 med en tilhørende mellembygning på 110 m2 og en moderne servicebygning på 150 m2. Denne er placeret for at sikre en god logistik i et samlet bygningsareal på mere end 15.000 m2.

Stalden er opført med betonelementer i bakkesten. Tagkonstruktionen er med gitterspær, og der er valgt teknologileverandører fra ”øverste hylde”. Inventaret er en fiberløsning, og der er indsat vådfoderanlæg. Stalden opvarmes af varmepumper, der også giver varme til de eksisterende bygninger.

Der er etableret punktudsugning i alle afsnit, og der er i planlægningen taget hensyn til fremtidig etablering af luftrensning.

Ligeledes er der opført to gylletanke på 4.000 m3 med overdækning.

Etape 1, som allerede er taget i brug og derfor ikke vises frem, er en smågrisesstald på ca. 2.400 m2 ligeledes med tilhørende rampe og mellembygning med en lille foderlade.

Praktisk info
Arrangementet finder sted fredag den 22. marts kl. 10-15 hos Kokkenborg ApS, Pavegyden 1A, 5771 Stenstrup.

Tilmelding er ikke nødvendig.