28
Apr
BNBO: Sådan forholder du dig

Er der udpeget et boringsnært beskyttelsesområde (BNBO) i din dyrkningsflade? Og er du i tvivl om, hvad du kan gøre ved det, og hvordan du skal forholde dig til kommunen og vandværket?

Vigtigst af alt er det, at du begynder at handle nu, mens du har mulighed for at indgå en frivillig aftale med kommunen og vandværket. I en frivillig aftale forholder kommunen og vandværket sig individuelt til din ejendom, så du kan få en løsning, der er tilpasset dig. Efter 2022 pålægges der et generelt påbud om pesticidfri dyrkning på alle BNBO’er, der ikke er indgået en frivillig aftale omkring, og dine forhandlingsmuligheder indskrænkes hermed.

Deltag i vores fyraftensmøde, hvor vi giver dig et overblik over den forestående proces hos kommunerne og dine muligheder.

Program
På programmet er bl.a. følgende emner:

  • Pesticidaftalen/BNBO-loven frem til 2023
  • Hvad kan en frivillig aftale indeholde?
  • Forhandlingen med kommune og vandværk
  • Hvordan kan du anvende arealer med dyrkningsrestriktioner – evt. i samarbejde med naboer?
  • Ekspropriation
  • Økonomien: Dyrkningsrestriktioner, beregning af erstatning osv.
  • Sådan kan Patriotisk Selskab hjælpe

 

Patriotisk Selskabs tværfaglige BNBO-team – bestående af miljøkonsulent Kamilla From-Nielsen, juridisk konsulent Peter Sigvardt, virksomhedsrådgiver Carsten Hansen og planteavlsmedarbejder Erik Willadsen – vil stå for dagens indlæg.

Hvis du har behov for det, vil de efter mødet også gerne tage et kig på din ejendom på kortet over BNBO’er sammen med dig.

Endnu et møde om BNBO
Bemærk, at vi ugen i forvejen også holder et gratis online møde om BNBO for vores medlemmer – læs mere her. Her vil vi give dig et kort indblik i bl.a. erstatningsmulighederne.

Du kan med fordel tilmelde dig begge møder.

Praktisk info
Mødet finder sted onsdag den 28. april kl. 16 til 18 på Patriotisk Selskabs adresse, Ørbækvej 276, 5220 Odense SØ.

Det koster 250 kr. plus moms at deltage. Dette er inkl. let forplejning under mødet og en sandwich bagefter.

Pga. coronavirus er der naturligvis en risiko for, at vi bliver nødt til at rykke mødet. Men tilmeld dig endelig, og så skal vi nok give dig direkte besked om en evt. ny dato.

Tilmelding skal ske senest fredag den 23. april på 6315 5400, tilmelding@patriotisk.dk i vores app eller på tilmeldingsknappen herunder.

Tilmeld