20
Jan
Juridisk fyraftensmøde: Bliv skarp på bedrift-juraen

Du inviteres hermed til et GRATIS juridisk fyraftensmøde onsdag den 20. januar 2016 kl. 15-18, hvor vores tre jurister Kirsten Dühr, Bodil Just og Rikke Gade Trinskjær vil behandle nogle af de juridiske udfordringer og problemstillinger, som man kan stå overfor – både som virksomhed, men også som privatperson.

Programmet vil bl.a. dække emner inden for områderne familie- og arveret, håndtering af myndighedstilsyn, ansættelsesret, samarbejdsaftaler og inkasso.

Arrangementet sluttes af med en sandwich.

Tilmelding skal ske senest fredag den 15. januar kl. 9.00.

 

Mere end bare jura

Program 20. januar 2016, kl. ca. 15-18

 

1. Samarbejdsaftaler – her er din sikkerhedssele og exit-knap
(Kl. 15.05-15.30)
Få mere at vide om, hvilke forhold du med fordel kan tage højde for, når du laver aftaler om fx kornopbevaring. Vi ser nærmere på samarbejde med leverandører og aftagere, herunder hvis vilkår og standardbetingelser der er gældende.

2. Få pengene hjem – og bevar samarbejdet
(Kl. 15.30-15.55)
Når du har en samarbejdspartner, der ikke betaler sin gæld til dig, går det ud over din likviditet og din drift. Du får overblik over, hvilke muligheder der er for at få dine penge hjem, samtidig med at der er fokus på at bevare et eksisterende samarbejde.

3. Ansættelsesret – få styringen på plads
(Kl. 15.55-16.15 + 16.30-16.50)
Undgå at stå i en fastlåst situation med en medarbejder. Få overblik over, hvordan du strukturerer dine ansattes forhold bedst muligt, så du har dine muligheder klarlagt. Vi ser på hele forløbet fra ansættelse, over problemer under ansættelsen, til ansættelsens ophør.

4. Håndtering af myndigheder – et uundgåeligt ægteskab
(Kl. 16.50-17.20)
Myndighederne har ofte flere kasketter på i forhold til dig som landmand. Vi ser på myndigheden som aftalepart og kontrolinstans og hvordan du bedst håndterer myndigheden i den enkelte situation.

5. Arven – værn om fremtiden uden at splitte familien
(Kl. 17.20-17.45)
Større ejendomme rammes typisk af det problem, at der ofte er flere arvinger, samtidig med at man ikke ønsker ejendommen opdelt i flere små dele. Som led heri skal der tages højde for, hvad der skal ske ved skilsmisse. Disse spørgsmål er ofte meget prekære, og rimeligheden afhænger ofte af øjnene, der ser. Vi ser på de forskellige synsvinkler og muligheder.