31
Jan
Planteavlskonference 2018

Det skal være sjovt at tjene penge på planteproduktion

Til årets planteavlskonference vil vi som altid give dig en status på det, du skal vide til den kommende sæson. Vi vil sætte fokus på, hvordan dyrkningsteknikken skal tilpasses til de vilkår, som afgrøderne er etableret under.

Derudover vil vi fortælle om forventningerne til fremtidens planteavl, herunder om økologi samt om den nyeste teknologi og mulighederne herved.

De fleste af vores egne planteavlskonsulenter kommer på podiet, ligesom vi byder en række særdeles kompetente eksterne indlægsholdere velkommen.

I indlæggene tager vi udgangspunkt i de nyeste forsøgsresultater og vores egne praktiske erfaringer, så du kan blive klar til den nye vækstsæson.

Vi glæder os til at byde dig velkommen.

Program

Kl. 09.15 Velkomst

Kl. 09.20 Sådan er reglerne om efterafgrøder og den fremtidige regulering med P-loftet v. planteavlskonsulent Morten Eshøj
Hvad er de nyeste ændringer i reglerne? Vi giver dig en oversigt over reglerne for de fem typer efterafgrøder, markbræmmer, randzoner og P-loftet samt et kig ind i fremtiden.

Hvorfor er et godt arbejdsmiljø en rigtig god forretning? v. driftsleder Rune Gjengedal, Hverringe Gods
Hør om, hvad både arbejdsplads og medarbejdere får ud af et godt arbejdsmiljø, samt hvor fælderne ligger.

Enkornssåning: Gevinster ved den nye teknik v. agronomstuderende Peter Nielsen, praktikant hos Patriotisk Selskab
Hvad viser de gennemførte forsøg med enkornssåmaskine med hensyn til udbytte og nødvendig udsædsmængde? Hvad er status på teknikken, og hvad kan vi forvente os af udbyttet og afgrødens konkurrenceevne over for ukrudt?

Svampestrategi for de større afgrøder tilpasset de nye midler Propulse SE 250 og Elatus Era  v. planteavlskonsulent Peter Hvid
Hør, hvordan svampestrategien kan optimeres under hensyntagen til sorternes egenskaber, timing og midlernes effekt. Der er kommet nye spændende svampemidler til, men kan det betale sig at købe de nye dyre midler frem for at bruge de gamle billigere midler?

Fokus på de vigtigste næringsstoffer v. planteavlskonsulent Jan Nielsen
Hvad er op og ned i planternes behov for fosfor og mikronæringsstoffer, og hvad kan vi bruge blad- og plantesaftanalyser til?

Future Farming – hvor er landbrugets Tesla? v. udviklingschef Jakob Lave, SEGES 
Vi lever i en tid, hvor alle branchers produkter og services ændrer sig med stor hast. Skal den danske landmand forholde sig til de store fødevaretrends, herunder digitalisering, eller lader vi andre løbe med gevinsten? SEGES sætter med FUTURE FARMING retninger på, hvad vi skal leve af om 5-10 år i dansk landbrug.

Kl. 12.00 Frokost

Kl. 13.00 Vårsæd: Styr væksten og kvaliteten v. planteavlskonsulent Michael Stensgaard Toft 
Hør om optimal dyrkning af vårbyg/maltbyg med fokus på de meget store merudbytter for svampebekæmpelse. Vi giver dig også vigtige tips til dyrkning af de øvrige vårsædsafgrøder som hestebønner, ærter, havre og vårhvede.

Vinterraps: Styr væksten og optimér udbyttet v. chefkonsulent Karen Linddal Pedersen
Der er fortsat forskellige strategier til optimal gødskning af vinterraps afhængig af rapsens udvikling i efteråret/foråret. Hør bl.a. om de nyeste erfaringer med Belkars effekt og blandbarhed og om kålbrok, som er et voksende problem, samt om vi skal erstatte olieræddike med andet i vores efterafgrøder.

Erfaringer fra 2017 med fokus på indsatsen i 2018 v. chefkonsulent Erik Andkær Pedersen
Hør om dyrkning af svage hvedemarker, ukrudtsbekæmpelse i foråret, erfaringer med bekæmpelse af snegle samt hvilke muligheder vi ser i præcisionsjordbrug.

Muligheder i økologi og de vigtigste regler/barrierer v. økologisk koordinator Lars Lyholm Johansen og økologikonsulent Jesper Hansen
Hvor ligger mulighederne i økologi? Hvor hurtig kan jeg blive økolog, og hvad kendetegner de ejendomme, hvor økologi virker?

Axel Månsson A/S: Et landbrug i rivende udvikling v. direktør Axel Månsson
Hvad der startede med opkøbet af en besætning med maskiner og leje af jord og med begyndende produktion af kinakål – det er i dag blevet til en stor virksomhed med 2.700 ha, økologisk  ægproduktion, et delvist økologisk gartneri, robotteknologi og landets første og største økologiske biogasanlæg. Kom og hør om denne udvikling, og hvad Axel Månsson gør for fortsat at udvikle sin forretning.

kl. 15.30 Afslutning

Praktisk information

Tid og sted
Planteavlskonferencen finder sted onsdag den 31. januar 2018 kl. 9.15-15.30 på Odense Congress Center, Ørbækvej 350, 5220 Odense SØ.

Forplejning
Der vil være forplejning dagen igennem.

Bilagsmateriale
Bilagsmaterialet, som plejer at ligge på bordene til konferencen, vil i år være digitalt. Det er derfor en fordel, hvis du medbringer smartphone, tablet eller pc.

Pris og tilmelding
Prisen for deltagelse er 730 kr. ekskl. moms for medlemmer af Patriotisk Selskab og 930 kr. ekskl. moms for ikke-medlemmer.

Tilmelding skal ske snarest og senest fredag den 26. januar 2018 på 6315 5400, reception@patriotisk.dk eller via tilmeldingsknappen herunder.

Tilmelding til Patriotisk Selskabs arrangementer er bindende, og der vil blive opkrævet fuldt deltagergebyr ved udeblivelse.

Afbud kan uden beregning foretages til og med søndag den 28. januar 2018 kl. 12.00.

Se den officielle indbydelse til konferencen her.