24
Aug
Bliv god til at handle foder

Foderhandel spiller en afgørende rolle på bundlinjen. Tilmeld dig derfor vores nye handelsnetværksgruppe for husdyrproducenter og bliv mere professionel til at handle.

Som husdyrproducent med en lav – eller ingen – selvforsyningsgrad af foder er du nok vant til bekymringer angående foderpriserne. Foder er en stor omkostning, og det er derfor afgørende, at du får det indkøbt til en god pris. Priserne kan let svinge med 10 %, og om du eksempelvis køber korn til 110 kr. pr. kg eller 121 kr. pr. kg kan for nogle husdyrproducenter med lav selvforsyningsgrad rent faktisk afgøre, om de i sidste ende kan trække en årsløn ud af virksomheden til sig selv eller ej.

Vi anbefaler derfor, at du får lavet en strategi for, hvordan du vil handle og reagere på det omskiftelige marked. En strategi skal bl.a. svare på, hvornår du køber, hvad en tilfredsstillende pris er for dig, om du anvender delkøb og futures samt hvordan budgetsikkerhed, likviditetshensyn og lagerbegrænsninger spiller ind på din handel. Med strategien beslutter du altså, hvad du vil gøre hvornår og på hvilke signaler. På den måde får du bedre styr på den risiko, som følger med handlen, frem for hvis du kun følger din ”mavefornemmelse”. Nogle gange vil du være heldig, andre gange vil du ikke være så heldig, men hvis du har sat rammerne for handelsaktiviteterne på forhånd – og følger dem – så vil du med tiden få overskud på handelskontoen.

Men det kan naturligvis være en stor mundfuld at give sig i kast med en handelsstrategi helt alene. Derfor er vi hos Patriotisk Selskab i gang med at oprette en handelsnetværksgruppe for husdyrproducenter med fokus på indkøb af foder.

I gruppen vil deltagernes udformning af en skriftlig handelsstrategi samt dens efterfølgende eksekvering være omdrejningspunktet. Til hvert møde vil der være et aktuelt indlæg, en status på markedet nu og her samt rigeligt med plads til sparring deltagerne imellem. Til det første møde er der allerede planlagt indlæg om henholdsvis handelsstrategi for begyndere, foderhandel i praksis og råvaremarkedet her og nu. Vi forventer, at mødet kommer til at finde sted i oktober 2016.

Kontakt virksomhedsrådgiver Per Kristensen på 6315 5486 eller pkr@patriotisk.dk, hvis du vil tilmelde dig – eller blot høre mere om handelsnetværksgruppen.

 

Se praktiske oplysninger i pdf her: Handelsnetværksgruppen for husdyrproducenter.