24
Jan
Bliv økonomisk jordbrugsteknolog med praktik hos os

Er du bosiddende på Fyn, og overvejer du at blive jordbrugsteknolog med økonomi og driftsledelse – så er det nu, du skal slå til. Hos Patriotisk Selskab vil vi nemlig sikre 1-2 kommende jordbrugsteknolog-studerende i Aarhus en praktikplads under deres studium. Som praktikant hos Patriotisk Selskab får man lov at prøve kræfter med lidt af hvert, fortæller tidligere jordbrugsteknologstuderende og praktikant hos Patriotisk Selskab Nicolai Skjoldemose Johansen – nu fastansat økonomimedarbejder. Under sit praktikforløb arbejdede han bl.a. med budgetter, regnskaber, bogholderi og opsætning af investeringer.

Står du over for at skulle vælge en uddannelse – eller kender du nogen, der gør? Så har vi et godt tilbud:

Søg ind på Agro Business Economist eller Agro Business Manager (i daglig tale: Jordbrugsteknolog med økonomi og driftsledelse) på Erhvervsakademi Aarhus – og gennemfør uddannelsens 10 ugers praktikforløb hos Patriotisk Selskab.

Det er især et oplagt tilbud til dig, der gerne vil være jordbrugsteknolog med økonomi og driftsledelse – hvilket man kun kan blive i Aarhus – men samtidig gerne vil bo på Fyn og ser en fremtid her.

Igennem de to år, uddannelsen tager, vil du have tilknytning til Patriotisk Selskab, blive inviteret til events osv. Samtidig er det jo rart, at praktikpladsen er sikret, inden du begynder på studiet, så du slipper for at bekymre dig om at søge praktik under uddannelsen. Bliver vi glade for dig, kan det også være, at vi tilbyder dig et fast job, når du er færdiguddannet.

Gode jobmuligheder som jordbrugsteknolog
Tilbuddet er blevet til i samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus. For os er det en god måde at få lov at gøre et positivt indtryk på dig, inden du skal ud på jobmarkedet – og fremadrettet at sikre os arbejdskraft i vores økonomiafdeling.

Adjunkt hos Erhvervsakademi Aarhus Christina Vesterager Laursen siger:

”Mens Patriotisk Selskab får lov at udvælge lokale studerende og knytte dem til virksomheden allerede fra studiestart, får vi nogle studerende, som er tættere på praksis – og de studerende får en mere praksisnær uddannelse og måske en jobmulighed i deres nærområde, når de er færdiguddannede. Vi har indgået samarbejdsaftaler med Patriotisk Selskab og andre rådgivningsvirksomheder, så vi kan øge antallet af studerende og dermed imødekomme den efterspørgsel på jordbrugsteknologer med økonomi og driftsledelse, som vi oplever fra rådgivningscentrene og lige nu ikke kan opfylde. Jobmulighederne for færdiguddannede jordbrugsteknologer er derfor også rigtig fine i øjeblikket”.

Tidligere praktikant hos Patriotisk Selskab – nu fastansat: Spændende at være rådgiver
Økonomimedarbejder hos Patriotisk Selskab Nicolai Skjoldemose Johansen har studeret jordbrugsteknolog med økonomi og driftsledelse (Agro Business Manager) på Erhvervsakademi Aarhus og var i praktik hos Patriotisk Selskab sidste år. Han er nu blevet fastansat:

”I mit praktikforløb fik jeg lov at prøve kræfter med lidt af hvert. Jeg fulgte med på sidelinjen; fik sidemandsoplæring, deltog i kundemøder osv., men hovedsageligt fik jeg mine egne opgaver at sidde med. Jeg lavede især en del budgetter og arbejdede også lidt med regnskaber, bogholderi og opsætning af investeringer. Derudover var jeg med inde over, da Patriotisk Selskab bidrog til SEGES’ projekt Fokuseret Ledelse, hvor jeg kunne trække på mine erfaringer fra undervisningen på studiet. Generelt var praktikperioden meget afvekslende og med mange forskellige opgaver – jeg sad langt fra bare og lavede én ting. Kollegerne var meget imødekommende og svarede gerne på spørgsmål. Også når jeg havde mange af dem”, fortæller Nicolai Skjoldemose Johansen og fortsætter:

”Da jeg blev tilbudt en fastansættelse hos Patriotisk Selskab efter min uddannelse, sagde jeg derfor ja. Jeg synes, at rådgivningssituationen med kunden er spændende – dét at udarbejde et rådgivningsprodukt, fremlægge det for kunden og vise, hvordan virksomheden stilles økonomisk, afhængig af hvilken løsning der vælges. Samtidig kunne jeg se, at Patriotisk Selskab var en virksomhed, hvor jeg kunne udvikle mig meget både fagligt og personligt. Læringskurven har været støt stigende, siden jeg startede hos Patriotisk Selskab, og det er fedt. Hvis man giver den en skalle, er Patriotisk Selskab et sted, hvor man kan nå langt!”

Læs mere om Nicolais praktikforløb i denne artikel fra 2018.

Praktisk info
Blandt de indkomne ansøgninger vælger vi 1-2 kommende studerende, som får tilbudt et praktikforløb hos Patriotisk Selskab. Vi skal modtage din ansøgning senest den 5. marts.

SE PRAKTIKOPSLAGET HER.

Du kan søge ind som jordbrugsteknolog med økonomi og driftsledelse, hvis du har enten en STX, HF, HHX, HTX eller en faglig erhvervsuddannelse, fx landmand. Læs mere her.

Ansøgningsfristen for studerende med en erhvervsuddannelse er den 15. marts kl. 12.00 (kvote 2) og for studerende med en STX, HF, HHX og HTX er det den 5. juli kl. 12.00 (kvote 1).

Studiestart er den 26. august 2019.

Den 28. februar kl. 19.00-21.30 er der informationsaften om studiet på Sønderhøj 30, 8260 Viby J. Ved spørgsmål kan du kontakte adjunkt hos Erhvervsakademi Aarhus Christina Vesterager Laursen på telefon 7228 6000 eller mobil 7228 6406.