03
Apr
Corona: Hjælpepakker til virksomheder og medarbejdere

Som vi har skrevet om tidligere, har regeringen og Folketinget lanceret en række tiltag og hjælpepakker, der skal hjælpe erhvervslivet og lønmodtagerne igennem den økonomiske krise, der kommer i kølvandet på coronapandemien. Det gælder selvfølgelig også for landbruget.

Pakkerne indeholder hjælp til både lønmodtagere og selvstændige erhvervsdrivende, der bliver ramt på lønindtægten eller omsætningen. Ordningerne er den seneste tid blevet forbedret og udvidet. Senest er der også begyndt at komme vejledninger m.v., som giver svar på en lang række praktiske spørgsmål i forbindelse med anvendelsen. De forskellige støtteordninger vedrører:

  • Lønkompensation, hvis der ikke er arbejde til medarbejderne, eller de bliver syge
  • Kompensation ved tab af omsætning i perioden med coronavirus
  • Kompensation for faste omkostninger, hvis der tabes omsætning som følge af coronavirussen
  • Hjælp til aflyste/udskudte arrangementer
  • Udskydelse af betalingsfrister for skat, moms og AM-bidrag
  • Statsgaranterede lån og andre forbedrede lånemuligheder

 

Vi kan anbefale Virksomhedsguiden, hvor du kan få overblik over dine muligheder – KLIK HER.

Spørgsmål
Vi har allerede fået en del henvendelser om regeringens tiltag. Indtil videre oplever vi, at det i høj grad er virksomheder med særlige aktiviteter ved siden af landbruget, der har glæde af hjælpepakkerne.

Hvis du har spørgsmål om støttemulighederne for netop dig og din virksomhed, står vi klar til at hjælpe. Det gælder også, hvis du har brug for hjælp til at udfylde ansøgninger om støtte.

Spørgsmål vedr. dine medarbejdere kan henvendes til juridisk seniorkonsulent Bodil Just.

Spørgsmål vedr. støtte til virksomheder og virksomhedsejere kan henvendes til chefkonsulent Michael Mortensen eller juridisk seniorkonsulent Claus Munk.