12
Nov
Driftsanalyser 2017/2018: Nye indtjeningsmuligheder?

I disse år ser vi, at automatisering, digitalisering og robotter vinder mere og mere ind, både i markbruget, i stalden og på kontoret. Derudover er den vestlige verdens moderne forbrugere dybt optaget af bæredygtighed, dyrevelfærd og klima – noget, der har stor betydning for, hvilke produkter landbruget kan afsætte nu og på længere sigt.

Som virksomhedsejer i landbruget er det noget, du må forholde dig til – men hvordan? Og hvad kan du gøre for at fremtidssikre din bedrift, så du kan sende en solid virksomhed videre til de kommende generationer?

Hos Patriotisk Selskab oplever vi, at der blandt vores medlemmer er en konstant og intens søgning efter nye indtjeningsmuligheder og kapacitetsudnyttelse.

Det er vigtigt hele tiden at have bundlinjen for øje, når du vælger de indsatser, der skal bære din virksomhed fremad og videre. I Driftsanalyser 2017/2018, som lander i alle medlemmers postkasse i slutningen af november, viser vi derfor nogle af de indsatsområder, som kan få en positiv effekt på din bundlinje. Som altid kan du bruge Driftsanalyser til at få overblik over, hvor din virksomhed ligger i forhold til andres – og herfra se, hvor der er optimerings- og udviklingspotentiale.

Den digitale virksomhedsanalyse MyBusiness
Husk, at du, hvis du får lavet virksomhedsanalyse hos Patriotisk Selskab, kan få adgang til vores digitale virksomhedsanalyse, MyBusiness. Her kan du hurtigt og enkelt danne dig et visuelt overblik over dine nøgletal. Læs mere her.

Om resultaterne i Driftsanalyser 2017/2018
Mens tørken i Nordeuropa har sat sine synlige spor i 2018, så tegner Driftsanalyser 2017/2018 et andet og mere optimistisk billede for mange landbrugsvirksomheder.

Specielt mælke- og svineproducenterne kan se tilbage på et år med gode afregningspriser og stigende produktivitet, hvilket bidrog til en historisk høj indtjening.

Planteproducenterne fik efter et miserabelt 2016/2017 vendt udviklingen. Dyrkningsbetingelserne i 2017 var gode, og de hævede gødningsnormer fra 2016 slog endelig igennem med højt høstudbytte. Høsten i 2017 var desværre både våd og dyr, og manglende såning af vintersæd vil forplante sig videre i resultaterne for 2018.

Hvordan får jeg fat i Driftsanalyser 2017/2018?
Du kan købe Driftsanalyser 2017/2018 hos sekretær Jette Post. Bogen koster 250 kr. for medlemmer og 400 kr. for ikke medlemmer (begge priser ekskl. moms), og alle medlemmer af Patriotisk Selskab får tilsendt et gratis eksemplar. Hvis du er deltager i Driftsanalyser, får du to eksemplarer.

Som deltager i Driftsanalyser får du igen i år tilsendt dit ejendomsnummer via mail. Vi udsender nummeret, så du har det senest 25. november.

Driftsanalyser udsendes med Bladkompagniet, som omdeler brevene den 25. november. Hvis ikke du har modtaget Driftsanalyser senest mandag den 26. november, hører vi meget gerne fra dig.

Økonomikonference 2018
Den 5. december 2018 afholder vi vores årlige økonomikonference, hvor flere af indlæggene tager udgangspunkt i tal fra Driftsanalyser. Her kan du bl.a. høre om:

  • Hvordan det står til med landbrugets økonomi, og hvad vi kan forvente os af de kommende år
  • Hvad de økonomiske topscorere blandt Patriotisk Selskabs medlemmer gør rigtigt, når de leder deres virksomheder
  • Hvordan den moderne forbruger tænker, og hvilke muligheder det giver landbruget
  • Hvordan du bedst agerer over for din finansieringspartner og opnår den ønskede finansiering
  • Hvordan du tjener penge på præcisionsjordbrug
  • Hvordan fremtidens ejere ser på landbruget, og hvordan du skaber en virksomhed, de har lyst til at overtage.

 

Læs mere og tilmeld dig her.