23
Mar
Du kan fortsat oprette testamente i disse corona-tider

På grund af coronakrisen er en lang række offentlige instanser helt eller delvist lukket ned for offentlig adgang, herunder de danske domstole.

Domstolene har derfor iværksat et nødberedskab, hvor kun de allermest kritiske opgaver varetages. Derfor er det i øjeblikket ikke muligt at få oprettet et såkaldt ”notartestamente”. Et notartestamente skal underskrives hos notaren, hvorefter notaren påtegner testamentet, som derefter bliver registreret på testators CPR-nummer. Herved kan testator være sikker på, at testamentet kommer frem, den dag han/hun går bort.

Dog betyder domstolenes nedlukning ikke, at du er helt afskåret fra at oprette testamente. Det er nemlig fortsat muligt at oprette et såkaldt ”vidnetestamente”. Dette kræver, at to vidner skal være til stede, når du underskriver testamentet. Herefter skal vidnerne skrive under på, at de har set dig underskrive testamentet, og at du fornuftsmæssigt er i stand til at oprette det. Vidnerne må ikke være arveberettigede, og de skal være fyldt 18 år.

Et vidnetestamente er lige så gyldigt som et notartestamente, men vi anbefaler dog, at du, når coronakrisen er overstået, og notarkontoret atter er åbent, får påtegnet dit testamente hos notaren. Så kan du være helt sikker på, at testamentet kommer frem, den dag du ikke er her længere.

Det originale vidnetestamente opbevares et sikkert sted, hvor det vil blive fundet ved din død.

Har du spørgsmål, eller ønsker du hjælp til at oprette et testamente, er du velkommen til at kontakte juridisk rådgiver Jesper Broby Hansen.