31
Okt
Du slipper ikke udenom at have en strategi

Per Kristensen farver

Der er mange store beslutninger, der skal tages, når man ejer en virksomhed. Husker du at tage dem i god tid – på baggrund af grundige overvejelser – så du opnår det mest hensigtsmæssige resultat? Og sætter du tid af til at arbejde med strategi, selv når ”tiden flyver, og den ene dag tager den anden”?

 

 

 

”Strategi? Det har vi da ikke tid til!”

Det er desværre ikke et ualmindeligt synspunkt i en landbrugsvirksomhed, hvor opgaverne er mange, og tiden er knap. Og det er et stort paradoks, i og med at strategi er en forudsætning for at sikre sig en fremtid i et udfordrende marked, hvor mange landbrugsvirksomheder kører af sporet.

”Det handler om at tage sig tiden til strategi nu for så vidt muligt at styre udenom de udfordringer, der kan komme på sigt – og som potentielt set kan blive langt større tidsrøvere end det forebyggende strategiarbejde”, siger virksomhedsrådgiver Per Kristensen.

Fem situationer, der bør løses med en strategi
Men hvordan påbegynder du så strategiarbejdet? Hvor skal du starte og slutte?

”Potentielt set kan du starte når som helst. Alle har glæde af en strategi. Der er dog en række situationer i hvilke, det for mange landmænd bliver tydeligt, at der er behov for en strategisk indsats; når de store spørgsmål trænger sig på, og når det gode svar kræver tid, nye vinkler og grundige overvejelser”, fortæller Per Kristensen.

Nedenfor er oplistet fem situationer, hvor strategi er vejen frem. Kan du kende dig selv?

  • Du skal afhænde din virksomhed inden for de kommende år, men du ved ikke til hvem, hvornår og hvordan. Betyder det, at virksomheden skal nedslides eller fortsat udvikles?
  • Din virksomheds produktionsapparat i en af de væsentlige driftsgrene vil være nedslidt inden for de næste par år. Skal driftsgrenen lukkes ned, eller skal du foretage en geninvestering?
  • En større naboejendom kommer til salg inden for de næste par år. Kan og skal den købes?
  • Du har nået dine mål med virksomheden, men har ikke opstillet nogen nye. Du har ikke rigtig længere noget ”drive”.
  • Du har fundet et nyt og interessant forretningsområde. Skal muligheden udnyttes?

 

En virksomhedsrådgiver kan hjælpe dig med
En virksomhedsrådgiver som Per Kristensen kan hjælpe dig med at starte og ikke mindst drive strategiprocessen. Han udfordrer dig til at nå til afklaring, så du kan nå videre i mål både med at formulere og implementere en strategi – som selvfølgelig skal passe til dig, din virksomhed og dine medarbejdere.

”Selvom virksomhedens ledelse har de bedste intentioner, viser al erfaring, at uden hjælp og sparring til strategiarbejdet er der desværre stor fare for, at strategiprocessen vil blive udkonkurreret af hensynet til den daglige drift – og dermed gå i stå”, afslutter Per Kristensen.

Kontakt Per Kristensen – eller mød ham på Agromek

Har du brug for en uforpligtende strategisk snak om din og din virksomheds aktuelle og fremtidige situation? Så er du velkommen til at kontakte virksomhedsrådgiver Per Kristensen . Du kan også møde Per Kristensen på Agromek, stand F5148. Patriotisk Selskab er til stede alle dage – og Per kan du møde onsdag og torsdag.