22
Mar
Få bedre økonomisk sikkerhed på sigt

Det er vigtigt, at du har en klar strategi for, hvordan du vil tackle din lånesammensætning og handel med råvarer, så du undgår at blive overrumplet og handle i panik og blinde.

I lang tid har vores rådgivning om finansiering været præget at ét råd: ”Bliv i variabel rente”. Realkreditinstitutternes refinansieringer af tilpasningslån pr. april 2018 viser da også fortsat negativ rente på F1-lån – men nu er de øvrige alle med positiv rente. Så der sker noget, og det bør du være på forkant med.

Derudover er spændet mellem råvareprisernes top og bund vokset enormt de seneste år. Selv den finansielle sektor har fået øjnene op for, at landbrugskunder bør have fokus på køb og salg af fx korn og gødning. Faktisk kræver flere og flere, at man som låntager får lavet sig en handels- og/eller finansieringsstrategi.

Men at banken kræver det af dig, er langt fra den eneste årsag til at gøre det. Du skal få lavet en handels- og/eller finansieringsstrategi, fordi det giver dig et sikkert grundlag at basere dine beslutninger på. Mange handler stadig ud fra mavefornemmelsen og gør det måske også oftest godt. Men bare ét køb i toppen eller ét salg i bunden kan tage flere år at indhente. Ifølge en undersøgelse fra AgroMarkets kunne danske landmænd i 2016 have sparet godt 350 millioner kroner, hvis al soja var blevet handlet på baggrund af deres signaler.

Vi anbefaler derfor, at du får udarbejdet en strategi og køber et AgroMarkets-abonnement.

Handels- og finansieringsstrategi: En retning at følge
I samarbejde med AgroMarkets kan vi hjælpe dig med at udarbejde en strategi. Strategien baseres på de individuelle forhold i din virksomhed og på AgroMarkets’ analyser og anbefalinger. Ikke mindst hjælper vi dig med den løbende opfølgning, så strategien ikke blot ender som endnu et stykke papir i skuffen.

AgroMarkets-abonnement: Dit sikre valg
AgroMarkets er førende på markedet. Flere og flere deltager i deres møder om finansiering og råvarer, ligesom flere og flere benytter AgroMarkets’ SMS-service med købs- og salgssignaler. Fx er antallet af landmænd, der modtager signal på gødning, steget fra 580 til 830 brugere på et år.

Har du spørgsmål eller behov for hjælp til at udarbejde en finansierings- eller handelsstrategi? Så kontakt driftsøkonom Simon Sepstrup Sørensen.