25
Okt
Få tjekket, om økologi er vejen frem for dig

Igen i år er Patriotisk Selskab blevet tildelt en pulje af gratis omlægningstjek med tilskud fra Fonden for Økologisk Landbrug. Så hvis du går og overvejer, om økologi er vejen frem på din ejendom, så er det nu, du skal slå til.

De gratis omlægningstjek tildeles efter ”Først til mølle”-princippet. Tjekkene gennemføres fra 1. november 2018 og til udgangen af 2019. Hvis du på baggrund af omlægningstjekket ønsker at omlægge til økologi, kan det ske med omlægning allerede i 2019, hvorefter arealet vil være økologisk fra 2022. Du kan derfor med fordel allerede nu begynde at gøre dig nogle overvejelser om omlægningen.

Hvad indebærer et omlægningstjek?
Et omlægningstjek inkluderer 10 timers gratis rådgivning, hvor vores konsulent gennemgår fordele og ulemper ved omlægning til økologi. Du får svar på alle dine spørgsmål om økologi, en vejledende beregning af dækningsbidrag ll og – hvis økologi kan give værdi på din bedrift – en anbefaling om, hvordan og hvornår du med fordel kan omlægge, og hvilke produkter du kan producere.

For nogen er det eksempelvis en fordel kun at omlægge dele af bedriften.

Bør jeg omlægge til økologi?
Efterspørgslen på økologi er fortsat stor, både i Danmark og i andre lande. Vi kan naturligvis ikke spå om fremtiden, men alt tyder på, at markedet for økologi vil vokse yderligere.

Udgangspunktet for at omlægge til økologi skal naturligvis være, at du ser et forretningspotentiale. Men en omlægning kræver også, at du er klar på en udfordring. Som økologisk landmand kan du ikke bare slå op i en håndbog og finde en løsning på udfordringen i marken, og hvis du misser noget, kan du ikke efterfølgende løse det med en ekstra sprøjtning. Dit landbrugshåndværk kommer på prøve – og det er faktisk det, der tiltaler mange af dem, som omlægger til økologi.

Interesseret?
Hvis du er interesseret i et gratis omlægningstjek, så skynd dig at kontakte økologisk koordinator Lars Lyholm Johansen.

Du kan desuden møde både ham og planteavlskonsulent Mia Worsøe på Agromek til en snak om en eventuel omlægning – kig forbi stand F5198.