Klimastrategi

– Formindsk din virksomheds miljøbelastning, send et positivt signal til omverdenen – og styrk samtidig bundlinjen. Læg en klimastrategi.

Hos Patriotisk Selskab tror vi på, at naturen og landbruget sagtens kan leve i en symbiose med hinanden. Vi vil derfor gerne være med til at mindske landbrugets CO2-aftryk, uden at det bliver en belastning for den enkelte virksomheds økonomi – men derimod snarere en økonomisk fordel.

Med en klimastrategi, hvor elementer fra Grønt Regnskab og RISE – bæredygtighedsmodellen finder anvendelse, kan vi hjælpe med at belyse din virksomheds påvirkning af omgivelserne, herunder produktionens CO2-aftryk. Herudfra kan du optimere de daglige rutiner og processer i din virksomhed.

Vi sætter især fokus på udledningen af næringsstoffer gennem udvaskning af nitrat, tab af fosfor og udledning af ammoniak samt brugen af pesticider. Men også brugen af energiressourcer og dine muligheder for at bruge mere bæredygtig energi vil komme i fokus.

Fordelene ved en klimastrategi – og en efterfølgende styring af omgivelsespåvirkningen – er:

  • Du får analyseret hele værdikæden i din produktion med fokus på dit forbrug af ressourcer, herunder, energi, diesel, pesticider osv., og heraf kan du lave spareplaner, der både skåner miljøet og din pengepung
  • Du får en målbar og håndgribelig vurdering af bæredygtigheden på bedriftsniveau samt et overblik over din bedrifts CO2-aftryk
  • En klimastrategi kan være med til at sende et positivt signal udadtil og kan – som et led i en større kæde – være med til at forbedre samfundets syn på landbruget
  • Strategien kan forhøje den ”score”, du får til kommunens miljøtilsyn og derved føre til færre besøg fra kommunen.

 

Kontakt miljøkonsulent Kamilla From-Nielsen – så hjælper hun med at finde en løsning, der passer til lige præcis din virksomhed.