Elektronisk bilagshåndtering

– Online økonomistyring: Nødvendigt – men overgangen skal ske på dine præmisser

Flere og flere virksomheder overgår til elektronisk bilagshåndtering. Det er den vej, udviklingen går, og det er nødvendigt at følge med. Ligesom alle andre forandringer kan overgangen til et digitalt bogholderi opleves som lidt besværligt i starten – men det er kun et spørgsmål om, at du skal vænne dig til den nye måde at gøre tingene på. Digitaliseringen sparer dig for mange trin i arbejdsprocessen og er en fornuftig investering i din virksomhed, som hen ad vejen vil komme til at bære frugt.

Vi kan hjælpe dig med alt fra valg af bilagshåndteringsprogram til implementering. Det er vigtigt for os, at implementeringen sker på en god måde og i dit tempo, også hvis det kræver, at vi skal tage implementeringen i små step. Uanset om du er hurtig til at vænne dig til alt det nye eller gerne vil tage tingene mere stille og roligt, slipper vi dig ikke, før dit digitale bogholderi er fuldstændigt oppe at køre.

Valg af program
Der findes masser af forskellige økonomistyringsprogrammer, og det afhænger fuldstændig af din virksomhed og dens behov, hvilket program du skal vælge.

Uanset dit valg af program kan vi hjælpe dig i gang. Vi har eksperter siddende i de to programmer, Summax og Ø90 Online, som er tilpasset landbrug, og vi introducerer dig gerne til programmerne, hjælper dig med at få dem i drift samt med at løse de udfordringer, du måtte møde i forbindelse med din daglige brug af programmerne.

Summax
Nogle af fordelene ved Summax er:

  • Du slipper for bilagsmapper og dermed bilagsrod på dit skrivebord
  • Der er en god søgefunktion, så du nemt kan finde frem til selv gamle bilag
  • Du – og din økonomirådgiver hos Patriotisk Selskab – kan tilgå dine bilag både fra pc, smartphone og tablet
  • Ved at gå fra papir-faktura til e-faktura kan du nemt betale flere regninger på én gang og bogføre dem i én og samme arbejdsgang, hvilket er tidsbesparende
  • Du kan gemme alt fra private kvitteringer til din markplan i Summax
  • Du kan bestemme, hvem der skal have adgang til hvilke mapper og bl.a. give din revisor direkte adgang til de bilag, han har brug for.

 

Hvis du har brug for mere information om Summax, så kontakt din rådgiver eller en af vores Summax-superbrugere: Jeanette Kirstine Christensen eller Kirstine Bang Gormsen.

 

Ø90 Online
Med Ø90 Online kan du i en og samme brugerflade bogføre, fakturere, udarbejde lynfakturaer, arkivere, modtage e-fakturaer, lave budget og indberette oplysninger til en statusseddel vedrørende eksempelvis køb og salg.

Det er muligt at give din kontaktperson hos Patriotisk Selskab adgang til dine data. Det betyder, at du altid kan få din sædvanlige kontaktperson hos Patriotisk Selskab til fx at hjælpe med din bogføring eller momsopgørelse, hvis du ikke selv har tid. Desuden kan vi udarbejde dit skatteregnskab, din årsrapport, budgetter og opfølgninger direkte på baggrund af de bilag, du har bogført i Ø90. Jo grundigere og mere præcis en indberetning, du foretager, jo mere præcise kan vi derfor også være.

Mange har både Ø90 Online og Summax, da de to programmer supplerer hinanden godt. Du kan også nøjes med kun ét af programmerne.

Hvis du har brug for mere information om Ø90 Online, så kontakt din rådgiver eller en af vores Ø90-superbrugere: Charlotte Brøgger eller Helle Dueholm Boye.

 

Det siger Summax-brugerne
Vi har spurgt nogle af vores medlemmer, hvordan de har oplevet overgangen til Summax. De siger bl.a.:

Jeg overgik til Summax, fordi jeg var så irriteret over de blå mapper, og at de skulle fragtes til Patriotisk Selskab. Det var alt for omstændeligt. Men med Summax kan konsulenten selv gå ind og finde de bilag, han eller hun skal bruge. Jeg oplevede virkelig en lettelse, efter jeg fik Summax. I starten var der godt nok lidt småting, der drillede, men overordnet set var det nemt at lære at bruge programmet. En af de store fordele er, at der ikke længere hober sig store papirstakke op på skrivebordet, som bliver liggende, til oprydningen i dem ikke længere kan vente. Med Summax kan man hurtigt og nemt klare papirarbejdet hen ad vejen. Regnskabet er nødvendigt – men man kan ligeså godt vælge den nemmeste løsning. Jo mere man lader teknikken klare, jo mere kan man bruge sin energi på noget andet.
– Karl-Erik Leander Larsen, Tronagergaard

Jeg er typen, der er glad for at have et stykke papir i hånden og udskriver alle mine papirer inden et møde. Jeg var derfor også betænkelig ved at overgå til Summax. Men indtil videre er jeg rigtig glad for det. Det giver et godt overblik over, hvilke bilag der er betalt og ikke betalt, og det er egentlig rart at slippe for at bruge tid på at udskrive alt det papir. Derudover synes jeg, det er smart, at man kan sætte ’tags’ på sine bilag, der gør det nemt at søge dem frem senere.
– Jens Erik la Cour Jensen, Dyrehavegård

Jeg har altid haft lyst til mekanik og elektronik og synes, det er vigtigt at følge med tiden som virksomhedsejer og landmand. Og jeg har da heller ikke fortrudt, at jeg gik over til Summax. Programmet kører stabilt, og det er nemt at finde bilag frem. Der er selvfølgelig lidt udgifter forbundet med Summax, men det er dét værd. Det, man betaler, bliver hurtigt udlignet med den tid, man sparer på ikke at skulle rode med papirer. Hvis man ikke har et program til elektronisk bilagshåndtering endnu, anbefaler jeg, at man giver Summax en chance. Man må ikke tro, at man ikke kan finde ud af det eller er blevet for gammel. Det er nemt at bruge – og har man i forvejen Ø90, har man et forspring. Selvfølgelig skal man lige lære, hvordan det virker. Det er derfor vigtigt, at man bliver oprettet, mens man har ro til at sætte sig ind i det. Det skal ikke være, mens solen skinner udenfor, og man hellere vil ud og lave en masse andet. Men når først man kommer rigtigt i gang med Summax, vil jeg nærmest garantere, at man bliver glad for det.
– Michael Levy, Kalsbøl Gods

 

Rundvisning i Summax
I denne video kan du se nogle af funktionerne i Summax.

Se videoen på YouTube her.