15
Maj
Generationsskifte? – deltag i nyt netværk

God planlægning er spiren til et vellykket generationsskifte. Længe inden et generationsskifte falder på plads, bør familien i fællesskab – og sammen med de rette rådgivere – forberede sig på at overdrage til næste generation. Det kræver faglig viden om bl.a. økonomi, miljø og jura, og det kræver sparring og erfaring. Det hele kan hentes i netværksgruppen ”Next generation”, der bygger på et kursusforløb, der strækker sig over et år.

Hands of elderly man and baby holding a plant

 OPSTART OKTOBER 2014 – AFSLUTNING MARTS 2015

1. PLANLÆGNING AF ET GENERATIONSSKIFTE Præsentation af Next Generation modellen og de områder, der skal fokus på i forbindelse med generationsskifte.

2. SKAT OG ETABLERING Overvejelser om finansiering af et generationsskifte indeholder altid en optimering af mulighederne for en anvendelse af udskudt skat som finansieringskilde.

3. KONTRAKTER – AFTALERET – FORPAGTNING Aftaleret herunder forudsætninger ved daglige aftaleindgåelser og konsekvenserne ved mangler og indsigelser ved aftaler. Forpagtning herunder forhold, der bør tages højde for samt faldgruber i en forpagtningskontrakt.

4. FINANSIERING, KØB, SALG OG LEJERET Finansiering herunder hvordan en typisk ejendomshandel er skruet sammen. Køb og salg herunder forskelle på køb af et selskab og køb af en ejendom, procedure samt de vigtigste forhold.

5. ORGANISATION OG KOMMUNIKATION – NY VIRKSOMHEDSLEDER – HVAD NU? Ledelseserfaring og kompetencer kan ikke ejerskiftes – hvad gør man? Hvordan kommunikerer man effektivt med alle parter gennem generationsskifteprocessen? Motivation og målsætninger, HR og ansættelsesforhold m.v.

6. STRATEGI OG ØKONOMISTYRING For at skabe en succesfuld virksomhed bør der foreligge en klar strategi. Hvordan opstiller man en strategi? Hvad skal der til for at implementere den. En af hjørnestenene i ledelsens styring af virksomheden er den løbende økonomistyring. Hvad er god økonomistyring? Hvorfor er økonomistyring vigtig?

PRAKTISK INFO OG PRIS
Tid: kl. 15 – 17.30

Sted: Møde 1, 2, 4 og 5 afholdes på Dalum Landbrugsskole, Landbrugsvej 65, 5260 Odense S.

Møde 3 og 6 afholdes hos Patriotisk Selskab, Ørbækvej 276, 5220 Odense SØ.

Der vil blive serveret kaffe og kage til møderne.

Ved de moduler, som afholdes på Dalum Landbrugsskole, kan deltagerne spise aftensmad i Dalum Landbrugsskoles kantine, når møderne slutter.

Ved de moduler, som afholdes hos Patriotisk Selskab, vil der blive serveret mad efter møderne.

Deltagelse i mødetrækken er gratis, dog er bindende tilmelding til hele møderækken nødvendig til enten pkr@patriotisk.dk eller lsh@patriotisk.dk. Alle deltagere modtager efter møderækken et kursusbevis.

Der vil blive rig mulighed for diskussion samt rig mulighed for at skabe et godt netværk med resten af gruppen. Kurset vil have to facilitatorer: Afdelingsleder Lisbeth Shooter og virksomhedsrådgiver Per Kristensen. Pris for hele forløbet 19.000 kr. ekskl. moms.

Se detaljeret program: Next Generation – program (pdf.)

Er du interesseret i netværksgruppen ”Next generation” – så kontakt:
Afdelingsleder Lisbeth Shooter, tlf 6315 5469, mail: lsh@patriotisk.dk
Virksomhedsrådgiver Per Kristensen, tlf. 6315 5486, mail: pkr@patriotisk.dk