16
Aug
Gennemgå ansættelseskontrakter inden ny ferielov

Når den nye ferielov træder i kraft, er det ikke længere lovligt, hvis der i din medarbejders ansættelseskontrakt er en aftale om et forkortet ferievarsel i forbindelse med opsigelse.

Vi anbefaler derfor, at du tjekker alle dine medarbejderes ansættelseskontrakter igennem. Hvis der i en kontrakt er en aftale om forkortet ferievarsel i forbindelse med opsigelse, er det nødvendigt at få udarbejdet et tillæg til kontrakten.

Fremover kan du risikere, at du i forbindelse med opsigelsen skal aftale med din medarbejder, hvis du ønsker, at han skal holde ferie i sin opsigelsesperiode – og han har ret til at sige nej tak. I så fald er du nødt til at udbetale ferien til ham.

Den nye ferielov
Den nye ferielov træder i kraft den 1. september 2020, men overgangsordningen til ferieloven begynder allerede den 1. januar 2019. Som arbejdsgiver skal du derfor snart til at sætte dig ind i, hvilke ændringer du skal være opmærksom på.

Læs mere om den nye ferielov HER.

I løbet af efteråret afholder Patriotisk Selskab et arrangement om ferieloven – hold øje med vores hjemmeside og nyhedsbrev.

I mellemtiden er du meget velkommen til at kontakte juridisk konsulent Bodil Just, hvis du har spørgsmål.