19
Nov
God ledelse er udgangspunktet for god rådgivning


Hvad laver en chefkonsulent i Patriotisk Selskabs økonomiafdeling egentlig? Det har vi spurgt chefkonsulent Thomas Skøtt om. Han lægger stor vægt på, at hans medarbejdere trives og udvikler sig – til gavn for medlemmerne. Rådgivningen skal kunne ses på medlemmernes bundlinje, påpeger han.

 

 

 

Hvad laver du i dit job som chefkonsulent i Patriotisk Selskabs økonomiafdeling?
Jeg har to store områder, jeg især beskæftiger mig med: Ledelse af mit medarbejderteam og økonomirådgivning af medlemmerne.

Derudover har jeg det overordnede ansvar for budgettet i økonomiafdelingen, og så deltager jeg i forskellige interne projekter.

Fx er det mit job at sørge for, at Patriotisk Selskabs årlige udgivelse Driftsanalyser udkommer planmæssigt. Tallene i den skal baseres på et stærkt grundlag og skabe værdi for medlemmerne, og så skal der også være en masse aktuelle artikler skrevet af vores medarbejdere. Læs mere om Driftsanalyser 2017/2018 her.

Derudover deltager jeg i en arbejdsgruppe, der skal sikre, at Patriotisk Selskabs årlige økonomikonference til december bliver endnu bedre end sidste år. Så vi har været i gang siden februar med at finde frem til, hvem der skal holde indlæg, ligesom vi arbejder for, at indlæggene bliver gode, relevante, skarpe og følger en rød tråd. Det er vigtigt for os at nå i mål med en konference med et aktuelt tema, hvor deltagerne både er underholdt og får noget med hjem, som de kan arbejde videre med. Læs mere om økonomikonferencen 2018 her.

Jeg er også en del af Patriotisk Selskabs udviklingsforum, hvor vi prioriterer, hvilke udviklingsprojekter der skal sættes i gang i selskabet for i sidste ende at styrke rådgivningen af vores medlemmer. Lige nu har vi især fokus på økologirådgivning og på udviklingen af bl.a. brugervenligheden i vores program MyBusiness, hvor medlemmerne kan navigere rundt i og sammenligne deres virksomhedsanalyser.

Rekruttering er også noget, der fylder meget: Hvad vi kan gøre for at være en attraktiv arbejdsplads og tiltrække nye dygtige medarbejdere.

Hvad lægger du vægt på i ledelsen af dine medarbejdere?
At sørge for, at mine medarbejdere trives og udvikler sig. Stærke medarbejdere er udgangspunktet for, at vi kan tilbyde kvalificeret rådgivning til vores medlemmer.

Det er vigtigt for mig at komme rundt og snakke med mine medarbejdere i hverdagen og være tilgængelig som leder. Jeg synes selv, jeg på den måde har fået skabt et medarbejderteam med stor indbyrdes tillid og et godt samarbejde.

I ledelsen af mine medarbejdere lægger jeg vægt på, at de skal være nysgerrige og opsøgende i forhold til kunderne. Og så ligger det mig på sinde, at de uddanner sig. Vi har stort fokus på uddannelsesplaner hos Patriotisk Selskab og på at finde en vej for den enkelte medarbejder, hvor hans eller hendes kompetencer udvikles på en måde, som passer både medarbejderen og Patriotisk Selskab.

Hvad lægger du vægt på i rådgivningen af medlemmerne?
Som rådgiver fungerer jeg som mine kunders sparringspartner og højre hånd. Jeg yder økonomisk rådgivning med fokus på den overordnede udvikling af kundernes virksomhed – og jeg brænder meget for de virksomheder, jeg er involveret i.

Jeg kan ærligt sige, at jeg har en travl hverdag, og hvis en kunde ringer til mig, kan det derfor godt være, at jeg er optaget. Til gengæld kan man være sikker på, at jeg ringer tilbage, hvis man lægger en besked. Det er vigtigt for mig at have en god kontakt til mine kunder, og at min rådgivning er til gavn for deres virksomhed og kan ses på bundlinjen.

Har du spørgsmål til Thomas Skøtt? Så er du velkommen til at kontakte ham.