21
Nov
Gør dine nærmeste en tjeneste

Det er ikke rart at tænke på, at man pludselig kan dø eller blive alvorligt syg fra den ene dag til den anden. Alligevel er det en rigtig god idé at forholde sig til det – ikke mindst når man er virksomhedsejer.

Skal din virksomhed sælges, når du dør, og fortjenesten fordeles mellem arvingerne? Eller har du en, der gerne vil overtage virksomheden – og hvad skal de andre arvinger i så fald have? Hvad skal der ske med virksomheden, hvis du bliver alvorligt syg? Og hvad, hvis sygdommen varer over mange år?

Ud over at du sikkert gerne vil være med til at bestemme, hvad der skal ske med din virksomhed i tilfælde af din sygdom eller død, kan du også gøre dine nærmeste en rigtig stor tjeneste ved at forholde dig til det. Det er hårdt nok at skulle håndtere sorgen over et nærtstående familiemedlems sygdom eller død, uden også at skulle finde ud af, hvad der skal ske med virksomheden og håndtere de arveretlige problemstillinger, der måtte opstå.

Måske tænker du, at det kan dine nærmeste sagtens finde ud af. Og det kan de sikkert også – men det vil alt andet lige være nemmere for dem, hvis du har truffet nogle af beslutningerne, og de kender dine ønsker.

Læg en samlet plan og lad testamentet og fremtidsfuldmagten understøtte den
Vi anbefaler derfor, at du får lagt en samlet plan for, hvad der skal ske med din virksomhed ved alvorlig sygdom og død.

Det kan du gøre via et testamente og en fremtidsfuldmagt. Testamentet bruges til at bestemme, hvem der skal arve ved død, og fremtidsfuldmagten til at bestemme, hvem der skal varetage dine interesser ved alvorlig sygdom. Hvis du er for syg til at varetage dine anliggender op til din død, vil fremtidsfuldmagten dække sygdomsperioden, hvorefter testamentet vil træde i kraft, så snart du dør. Det er derfor vigtigt, at de to dokumenter passer sammen og i fællesskab understøtter en overordnet plan for, hvordan virksomheden kan drives videre.

Lad os lave dit testamente – så giver vi en gratis fremtidsfuldmagt oveni
Patriotisk Selskab har igen i år en stand på Agromek (stand F5198). Her kan du møde et bredt udsnit af Patriotisk Selskabs konsulenter til en faglig snak om din virksomhed. Læs mere her.

Vi medbringer desuden en række gode tilbud til messedeltagerne. Bl.a. tilbyder vi en gratis fremtidsfuldmagt, hvis du får lavet dit testamente hos os.

Tilbuddet gælder ved bestilling af testamentet i perioden fra den 27. november 2018 til den 11. december og omfatter rådgivning og oprettelse af fremtidsfuldmagten, dog ekskl. notargebyr. Det er et krav, at fremtidsfuldmagten udarbejdes i forbindelse med testamentet.

Hvis du ikke har mulighed for at besøge os på Agromek, men stadig er interesseret i tilbuddet, er du velkommen til at kontakte chefjurist Rikke Gade Trinskjær.