02
Sep
Hent gratis lejeaftale i vores app

Når du indgår en lejeaftale, er det meget vigtigt, at du – af bevismæssige årsager – altid sørger for at få aftalen udformet skriftligt. Enhver af parterne kan desuden forlange, at aftalen nedfældes på skrift.

De fleste vælger at benytte den autoriserede typeformular A til udlejning af boliger i private udlejningsejendomme. Den gældende typeformular kan hentes gratis i Patriotisk Selskabs app – find den under menupunktet ”Shop” og klik dig derefter videre ind på ”Rådgivningsydelser”.

Mangler du vores app?
Du kan downloade vores app i App Store og Play Butik. Herefter skal du oprette en profil. Du opretter profilen med den mailadresse, du er registreret med hos Patriotisk Selskab. Herefter skal du lave et kodeord – det gør du ved at trykke på ”Glemt kodeord” og følge anvisningerne på siden.

I appen kan du bl.a. finde din rådgiver, se vores nyheder, tilmelde dig vores events og anmode om medlemskab af vores netværksgrupper – tilmeld dig fx vores netværksgruppe om udlejning.

Du kan ikke bare aftale det, du vil
Det er vigtigt, at du benytter den senest autoriserede version af typeformularen, da din aftale ellers vil være ugyldig, hvis den stiller lejeren dårligere end lejelovgivningens almindelige regler. Når du har hentet den gratis formular, gælder den derfor ikke for evigt. Næste gang du igen skal indgå en aftale, bør du lige tjekke, om der er kommet en ny formular, du skal bruge.

Udlejning af fast ejendom er undergivet stram lovregulering, og du kan langt fra bare aftale det, du vil med lejer. Det er derfor en god idé at få hjælp til at gennemgå lejeaftalen og formulere de særlige vilkår i aftalens § 11.

Spørgsmål
Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til at gennemgå lejeaftalen, så kontakt chefjurist Rikke Gade Trinskjær.