22
Nov
Husk toplinjen

 

Hold omkostningerne nede – men glem ikke fokus på, hvordan din virksomhed kan udvikles, anbefaler chefkonsulent Thomas Skøtt , som til vores økonomikonference den 6. december vil give et indlæg om jordbrugets økonomiske situation og økonomistyring.

 

 

 

God økonomistyring og fokus på bundlinje, bundlinje, bundlinje. Det er ifølge chefkonsulent Thomas Skøtt udgangspunktet for at skabe fremdrift og opnå succes med din virksomhed:

”Med andre ord handler det for de fleste virksomheder ’bare’ om at tjene flere penge, end der bruges. Vi kan dog konstatere, at der i mange år har været et stort omkostningsfokus, der fra tid til anden går ud over toplinjen”, siger han.

”Selvfølgelig skal omkostningerne holdes på så lavt et niveau som muligt, så der er økonomisk råderum til at skabe udvikling og tjene endnu flere penge, men det er også essentielt at fastholde eller at øge fokus på vækst på toplinjen – det er trods alt herfra, indtjeningen kommer”.

Økonomikonference: Resultater og prognoser i landbruget
Til vores økonomikonference den 6. december vil Thomas Skøtt holde et indlæg om jordbrugets økonomiske situation, hvor han bl.a. vil komme ind på økonomistyring. Det vil han gøre med udgangspunkt i aktuelle resultater og prognoser fra vores Driftsanalyser , der for nylig er udkommet.

“Prognoserne for 2017/2018 viser bl.a., at planteavlerne er og vil blive udfordret på indtjeningen – og netop derfor skal være opmærksomme på, hvor indtjeningen kan forbedres. Skal der kigges på toplinjen og på mulighederne for at dyrke flere eller andre afgrøder? Skal der kigges på kapaciteten? Skal der kigges på finansieringen? Eller skal der måske kigges på alle tre ting?”, spørger Thomas Skøtt retorisk og afslutter:

”Også husdyrproducenterne er udfordret på indtjeningen. I denne tid befinder de sig godt nok i en højkonjunktur, som på kort sigt har givet og giver en god og tiltrængt forbedring af driftsresultaterne. Men det betyder ikke, at husdyrproducenterne skal undlade at fastholde fokus på bundlinjen og derigennem deres fremstillingspriser”.

Vores økonomikonference har i år temaet ”Det handler ’bare’ om at tjene penge”. Der vil bl.a. være indlæg om produktionen i vores nabolande og i de toneangivende eksportlande, mulige udviklingsveje, ledelse og nye vilkår for ejer- og generationsskifter.

LÆS MERE OM ØKONOMIKONFERENCEN 2017 OG TILMELD DIG HER