30
Jun
Hvornår er medarbejdergaver skattepligtige?

Gaver til medarbejdere er som udgangspunkt skattepligtige. Derfor skal du holde dig under bagatelgrænsen (1.100 kr. årligt i 2015), hvis du vil undgå, at din medarbejder bliver skattepligtig af en gave fra virksomheden.

Lejlighedsgaver

Du kan overskride bagatelgrænsen ved lejlighedsgaver til medarbejderen, uden at gaven bliver skattepligtig, og værdien af lejlighedsgaven medregnes heller ikke ved opgørelsen af den skattefri bagatelgrænse. Men overskrider du bagatelgrænsen, kræver det, at lejlighedsgaven er ”passende”. Vurderer SKAT, at gaven ikke er passende, skal din medarbejder betale skat af hele gaven.

SKAT har ikke sat nogen faste beløbsgrænser for, hvornår en gave er hhv. ”passende” og skattepligtig – og derfor er der desværre ikke noget beløb, du som arbejdsgiver kan støtte dig op ad.

En lejlighedsgave kan gives ved begivenheder og hændelser i medarbejderens privatliv – fx ved bryllup, rund fødselsdag eller længerevarende sygdom.

Gaver til jubilæer og andre arbejdsrelaterede begivenheder anses ikke som skattefrie lejlighedsgaver og er derfor skattepligtige, med mindre de indgår under særlige regler om jubilæumsgratialer.

Har du spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Jens Kring.