08
Sep
Kan drømmevirksomheden rumme dine planer?

Ved køb eller overtagelse af en ejendom bør du tidligt i processen få undersøgt, om ejendommen kan rumme dine fremtidsplaner, og om det overhovedet er muligt for dig at have det ønskede dyrehold. Eksempelvis kan naboer og natur tæt på ejendommen stå i vejen for dine drømme og for ejendommens udviklingspotentiale. I de fleste tilfælde vil det via investering i bestemt miljøteknologi være muligt at få det ønskede dyrehold – det kan fx være ved ammoniakreducerende teknologi eller ved at få lavet en tilbygning for at flytte lugtcentrum. Men det er vigtigt, at du på forhånd forholder dig til miljøreglerne, da en ejendom med begrænsede muligheder kan blive for omkostningskrævende.

Husk også, at vi ikke kender fremtidens lovgivning. Hvad der er lovligt nu vil ikke nødvendigvis være det i fremtiden. Hvis din produktion ”går helt til loftet for, hvad der er lovligt” – så kan udvidelsesmulighederne i fremtiden være begrænsede.

En miljøscreening klarlægger dine produktionsmuligheder
Vi anbefaler, derfor at du får udarbejdet en miljøscreening, inden du køber eller overtager en ejendom, så du sikrer, at ejendommen matcher drømmen for fremtiden. I en miljøscreening klarlægger vi for dig, hvilken produktion den ejendom, som du har i udsigt, kan rumme. Er den ønskede produktion ikke mulig på ejendommen, klarlægger vi også, hvad der skal til, for at du kan få det ønskede dyrehold. Det tager os i gennemsnit 5 timer at lave en miljøscreening, og det er små penge sammenlignet med, hvis du ender med at købe en ejendom, som du reelt ikke kan bruge.

Står du og skal sælge din virksomhed, kan du også overveje at få lavet en miljøscreening. På den måde kan din ejendomsmægler bedre fortælle potentielle købere, hvad ejendommen har af potentialer – og derved nemmere sælge den.

Kontakt teamleder Tine Zimmermann, hvis du gerne vil have lavet en miljøscreening af din nuværende eller (forhåbentlig) kommende ejendom.

Når du står over for en ejendomshandel, bør du generelt sætte dig ind i virksomhedens fordele og ulemper, så du på forhånd sikrer dig, at du gør en god handel. Læs mere her.