15
Apr
Lønservice – lad os klare lønadministrationen

“Brug tiden på det, du er god til, og lad andre om det, de er gode til”. Sådan stod der i Effektivt Landbrug i sidste uge, og opfordringen kom fra Patriotisk Selskab. Vi tilbyder at stå for lønberegninger, indberetning til SKAT, ferieregnskab og lønstatistik. Derved sparer vores kunder både tid og penge.

 

EFFEKTIVT LANDBRUG 12. APRIL 2014:

Effektivt Landbrug om Lønservice NY

Landboforeningerne hjælper med det trælse

Af journalist Henriette Lemvig, Effektivt Landbrug

Brug tiden på det du er god til, og lad andre om det, de er gode til. Sådan lyder rådet fra en løn- og økonomiarbejder, der gerne står for lønberegningerne sidst på måneden.

Reglerne inden for løn og ansættelsesret bliver mere og mere komplekse, og bøderne for ikke at overholde reglerne bliver højere og højere. Der er derfor god grund til at få hjælp og rådgivning. Lønservice er et af de tilbud landboforeningerne lokker med for at gøre livet mindre besværligt. Hos Patriotisk Selskab på Fyn lover de, at man sparer både tid og penge, ved at lade dem stå for lønberegninger, indberetning til SKAT, ferieregnskab og lønstatistik.

Løn- og økonomimedarbejder Tina Christiansen ser det som en god sikring for landmanden.

– Vi tager ansvaret for, at alt er i orden, siger hun.

– Hvis vi blot får de papirer, vi beder om, så ordner vi de lovgivningsmæssige indberetninger til eksempelvis SKAT, lover hun.

Bøder
– Det koster hurtigt bøder, hvis betalingerne ikke er i orden, så konsulenttimerne kan hurtigt være tjent ind, lyder det fra Tina Christiansen, der fremhæver reglerne for blandt andet overarbejde, som en væsentlig kilde til frustrationer hos landmændene.

Ud over lønudbetaling og korrekt afregning af både A-skat, atp og feriepenge, tilbyder Tina Christiansen og hendes kollega også at hjælpe med ansættelseskontrakter og arbejdstilladelser.

– Flere og flere benytter sig af arbejdskraft fra udlandet, og der følger en del papirarbejde med, forklarer hun. – Vi har erfaringen i, hvad der skal være styr på, og kan hurtigt danne os et overblik over situationen, lyder det fra løn- og økonomimedarbejderen. Når lønnen er kørt, modtager landmanden bilagene enten pr. post eller via e-arkiv, der er et tilbud gennem Bluegarden, det tidligere Dataløn.

– Jeg vil da klart anbefale landmanden, at han overlader opgaven til os, og så koncentrerer sig om det, han er allerbedst til. Nemlig at få dyr og afgrøder til at blomstre og give så høje udbytter som muligt, siger Tina Christiansen.

Bruger krudt på det, der er vigtigt

Dorte Himmelstrup er ikke i tvivl om, hvor hun skal ligge sine kræfter, og det er ikke i lønadministrationen.

Med en opformeringsbesætning på 2.100 søer og 20 ansatte, heraf 15 fastansatte er tiden godt brugt på ejendommene Slæbækgård og Kokkenborg i Kirkeby, nord for Svendborg.

– Med så mange ansatte, går vi meget op i ledelsesstrategier og forsøger at skabe gode vilkår for vores medarbejdere, og så er det en lettelse, at Tina Christiansen kan holde mig ajour med regelsættet inden for løn og ansættelser, siger Dorte Himmelstrup, der driver besætningen sammen med sin mand Jens Himmelstrup.

Holdes ajour
Dorte Himmelstrup synes, at det er svært at følge med inden for de forskellige regelsæt på lønområdet, og selvom hun har været med inden for området længe og har mange ansatte, er det en tryghed, at økonomimedarbejderen holder hende ajour og konstant har fokus på ændringer og nye krav.

– Vi har et koncept, vi benytter, når vi ansætter nye medarbejdere, men det er trygt at vide, at jeg har Tina Christiansen som sparring på det lovgivningsmæssige, og jeg er bestemt ikke bleg for at udnytte det, siger Dorte Himmelstrup.

– Det eneste, jeg skal, er at fortælle Tina Christiansen, hvem der skal have hvad i løn, og hvornår de skal trækkes i feriedage. Så ordner hun resten. – Og jeg bruger krudtet på noget andet.

Udgift på 1.000 kroner
Lønservice for de 20 medarbejdere og omkostninger til lønsystemet er under 1.000 kroner om måneden.

– Ud fra en prioritering af, hvad jeg skal bruge min tid på, er det alle pengene værd, lyder det fra den driftige svineproducent.