10
Feb
Mentorforløb skal sikre fremtidens rådgivning

Hos Patriotisk Selskab har vi som den første og eneste landboforening valgt at opstarte en række mentorforløb med studerende fra Københavns Universitet. Formålet med et mentorforløb er bl.a. at give de studerende en forsmag på, hvad der venter dem ude i erhvervslivet – men for os ikke mindst at etablere en god kontakt til fremtidens rådgivere:

”Vi betragter mentorforløbene som vores fornemste investering i fremtiden. Vores rådgivere ligger inde med masser af værdifuld viden. Den skal på sigt gives videre til nogle nye medarbejdere, der kan bevare den høje kvalitet i rådgivningen og samtidig videreudvikle den. Og derfor er det så vigtigt, at vi får et godt tag i vores – forhåbentlig – kommende medarbejdere, allerede mens de er studerende – især fordi det er begrænset, hvor mange kandidater med relevante uddannelser, der bliver uddannet”, siger direktør hos Patriotisk Selskab, Christian H. Vesterager.

Flest mentorforløb i Planteavlsafdelingen
De seks mentees er hovedsageligt agronomstuderende og kommer derfor fra uddannelser, der knytter sig til det tidligere KVL. De er blevet ”parret” med seks forskellige erfarne medarbejdere fra Patriotisk Selskab både i Økonomi- og Planteavlsafdelingen. Der er dog en overvægt af mentees med planteavlsfaglige uddannelser, og derfor ligger hovedparten af mentorforløbene i Planteavlsafdelingen:

”Det er meget positivt, idet det særligt er i vores Planteavlsafdeling, at vi har svært at rekruttere nye medarbejdere. Det skyldes ganske enkelt, at der kun uddannes ganske få planteavlsagronomer hvert år. Derfor er vi glade for, at nogle af disse studerende viser interesse for os som virksomhed”, afslutter Christian H. Vesterager.