27
Maj
“Ny” miljøteknologiordning 2013

Af miljøkonsulent Kristian Petersen   

Den velkendte Miljøteknologiordning er lagt sammen med en ny tilskudsordning for staldprojekter. Sammenlægningen betyder flere millioner i puljen og ny ansøgningsperiode: Den 3. juni til den 3. september 2013.

Miljøteknologiordning for 2013 er blevet ændret i forhold til tidligere år, da den gamle ordning nu er lagt sammen med den nye, meget omtalte ordning, hvorefter der gives 150 mio. til nye staldprojekter.

Den ‘sammenlagte’ ordning, der altså giver mulighed for både at søge til marksprøjter, portaltraktorer, overdækning af gylletanke, luftrensning, Syren-N anlæg, fodervogne m.m. og til staldprojekter, træder i kraft den 3. juni 2013 og ikke som tidligere 17. september. Ordningen udløber 3. september 2013.

Den nye ordning, der dækker nye stalde og udvidelser, kræver, at der samlet set investeres 800.000 kr i ny miljøteknologi for at komme i betragtning. De 800.000 kr dækker selve teknologien, installering og byggestyring.

Har man således en miljøvenlig investering i sin stald, eller skal man have en ny sprøjte, så kan det være en god idé at ringe ind og forhøre sig om muligheden for at få tilskud til denne investering. Vejledningen til ordningen kommer først den 3. juni, så detaljerne kender vi først der.

For yderligere oplysninger – kontakt meget gerne miljøkonsulent Kristian Petersen på 63 15 54 26.