13
Mar
Ny registreringsattest til varebiler nødvendig fra 1/7

Hvis du ejer en varebil, har du modtaget en meddelelse fra Færdselsstyrelsen. Heri står der, at varebiler over 2.000 kg til og med 3.500 kg tilladt totalvægt, som bruges til firmakørsel, skal registreres hos Motorstyrelsen senest den 1. juli 2019.

Du kører firmakørsel, hvis du transporterer gods, som tilhører den virksomhed, der er registreret som bruger af køretøjet, fx sprøjtemidler. Der er også tale om firmakørsel, hvis du transporterer gods, som virksomheden lejer, låner eller udlåner.

Benytter du udelukkende din varebil til ”privat kørsel”, skal du ikke fortage dig noget.

Fra den 1. juli 2019 stilles der også nye krav til vognmænd og chauffører, som transporterer gods for fremmed regning i varebil. Kravene gælder, hvis godset har en samlet vægt på over 11 kg pr. stykgods, og varebilen/vogntoget har en tilladt totalvægt mellem 2.000 kg og 3.500 kg. Hvis din virksomhed har en tilladelse til godskørsel for fremmed regning og kører firmakørsel ved siden af godskørsel, er det disse nye krav til vognmænd og chauffører, du skal være opmærksom på. Til gengæld er det ikke nødvendigt at registrere, at varebilen anvendes til firmakørsel.

Det skal du gøre
Reglerne om registrering af varebiler til firmakørsel/godskørsel gælder, uanset om køretøjet er på gule plader eller papegøjeplader.

Du kan registrere bilen her ved at logge ind med NemID.

  • Vælg ”Registrering og Rediger tilladelse” og indtast bilens registreringsnummer eller stelnummer
  • Under ”Dispensationer og tilladelser” tilføjes ”Firmakørsel”
  • Godkend registreringen og bestil en ny registreringsattest.

 

Den nye registreringsattest skal fremover medbringes under kørslen. Ellers kan det koste en bøde, hvis du eller en medarbejder bliver stoppet af politiet.

Har du spørgsmål? Så kontakt lønrådgiver Tina Christiansen.