14
Dec
Nyt digitalt værktøj gør dig til benhård økonomichef

Et helt nyt digitalt værktøj fra Patriotisk Selskab kan nu hjælpe dig til let at få et overblik over din virksomheds økonomi. Med den digitale Virksomhedsanalyse får du indsigt i din økonomi på en helt ny måde – og kan ikke bare se, hvad der skete, men også hvorfor, og hvad der sandsynligvis vil ske – og derudfra kan du styre økonomien.

Hvis du får lavet Virksomhedsanalyser hos Patriotisk Selskab, har du nu mulighed for at få adgang til vores nye digitale værktøj. Med værktøjet kan du let få et overblik over, hvordan virksomhedens indtægter og udgifter er sammensat:

”Mange virksomhedsejere har en tendens til kun at fokusere på de tal, der føles mest nærværende – nemlig produktionsnøgletallene. Det er typisk dem, man taler om landmand til landmand og bruger til at forklare, hvad det er for en virksomhed, man driver. Men hvis man vil skabe bedre resultater på bundlinjen, skal man i langt højere grad være opmærksom på den samlede økonomi og den værdi, man kan skabe ved at have et godt overblik over den. Det er med andre ord ikke nok kun at være produktionschef – man skal også være en benhård økonomichef”, siger Peter Borreby og uddyber:

”Fx er det nødvendigt at kende til de omkostninger, man har i forbindelse med at producere sine produkter. På den måde kan man se, om produkterne overhovedet er en overskudsforretning. Og går man dybere ned i tallene, kan man også se, hvad der skal til for at gøre produkterne til en bedre forretning”.

”Guidet rundtur” i dine resultater
Det nye digitale værktøj fungerer på den måde, at du i praksis logger dig ind og først kan se dine overordnede resultater for de år, hvor du har fået lavet Virksomhedsanalyse hos Patriotisk Selskab – helt tilbage til år 2006. Herfra kan du klikke dig ind på det enkelte år, dernæst ned i de enkelte driftsgrene og de enkelte tal herunder:

”Man kan sige, at der er tale om en guidet, visuel rundtur gennem virksomhedens tal. Alle tallene – det vil sige flere, end det hidtil har været muligt at se – præsenteres, så man let får et overblik. Hver gang, man støder på noget, man undrer sig over, kan man klikke sig ind og undersøge, hvad der ligger til grund for det”, siger Peter Borreby og afslutter med et eksempel:

“Hvis man fx klikker ind på hvede, ses udviklingen over en årrække, og man kan komme helt ned og se tallene pr. produceret kg. Sammenligner man omkostninger og indtægt pr. kg hvede, har man noget helt konkret, man kan forholde sig til. Muligheden for at lave denne sammenligning har selvfølgelig altid været til stede, men man behøver ikke længere at sidde og bladre frem og tilbage i en hel stak papirer foran sig. Desuden er det både muligt at tilgå tallene fra pc, tablet og smartphone. Vi håber selvfølgelig, at det nye værktøj på sigt vil føre til, at flere virksomheder vil bruge deres tal mere – og herigennem vil få et bedre overblik over deres økonomi og over, hvor værdien i deres virksomhed ligger”.