09
Nov
Optimer dine driftsgrene og styrk din økonomi

Driftsanalyser 2014/2015 er dit værktøj til at forbedre din virksomhed og din indtjening. Læs med her.

Dem, der opnår de bedste resultater, har typisk et godt overblik over deres virksomhed og har gennem tiden styrket den de steder, hvor det har været nødvendigt. Det – og meget mere – kan du læse om i vores Driftsanalyser 2014/2015, der analyserer og sammenligner 109 landbrugsvirksomheders resultater i detaljer på baggrund af tal, der stammer fra de Virksomhedsanalyser, virksomhederne har fået lavet hos Patriotisk Selskab. Økonomien i de enkelte driftsgrene fremgår af bogen, og du kan derfor bruge den som et opslagsværk, der giver dig svaret på, hvad dem med den bedste økonomi i de enkelte driftsgrene gør rigtigt. Køb Driftsanalyser 2014/2015 og få inspiration til, hvor du kan optimere for at styrke din økonomi.

Driftsanalyser 2014/2015 byder også på en række artikler. Læs bl.a. om den nye lejelov, hvordan du optimerer din foderhandel samt om markedet for frø.

Resultaterne – overordnet set
Kendetegnende for resultaterne i årets Driftsanalyser er den faldende efterspørgsel på og det stigende udbud af de fleste landbrugsprodukter, hvilket påvirker priserne. Men samtidig opvejer produktionsmæssige forbedringer en del af prisfaldene. Og det er netop nødvendigt for den enkelte virksomhed at forbedre sig, for ifølge prognoserne kan vi også forvente, at priserne vil være pressede de kommende år.

Der er sket en forbedring på høstudbyttet i 2014, der begrænser faldet, og det ser også ud til, at høstudbyttet bliver godt i 2015. Men for svine- og mælkeproduktion ser det desværre anderledes ud. Svineproducenterne har gennemsnitligt et negativt nettoudbytte i 2014 og får det med største sandsynlighed også i 2015. Mælkeproduktionen startede med høje mælkepriser i begyndelsen af 2014, som dernæst ramte bunden i 2015. Det har ført til et meget stort fald i resultaterne – væsentligt større end de variationer, vi har set de seneste 5 år.

Køb Driftsanalyser 2014/2015
Du kan købe Driftsanalyser 2014/2015 hos sekretær Jette Post. Bogen koster 400 kr. ekskl. moms, og alle medlemmer af Patriotisk Selskab får tilsendt et gratis eksemplar.

Deltag i vores Økonomikonference den 3. december
Indholdet i Driftsanalyser 2014/2015 vil blive uddybet på årets Økonomikonference den 3. december, hvor der bliver sat fokus på dansk landbrug, når det er bedst. Udviklingsdirektør Peter Borreby vil bl.a. holde et indlæg om, hvor vigtigt det er, at man husker at forholde sig til fremstillingsprisen på sine produkter. Desuden vil han i sit indlæg præsentere Patriotisk Selskabs nye digitale værktøj, der gør det let for dig at se og arbejde med dine nøgletal.

Tilmeld dig årets økonomikonference her og se vores film som optakt til dagen herunder.