08
Nov
Persondataforordningen: Tør du tage testen?

Af juridisk seniorkonsulent Claus Munk

Det er nu snart et halvt år siden, at Persondataforordningen trådte i kraft.

Alligevel er der nok en del virksomhedsejere, der endnu ikke har fået rettet deres virksomheder ind efter forordningen – eller måske bare er usikre på, om de har gjort det godt nok.

Datatilsynet og Erhvervsstyrelsen har lavet en test på 23 spørgsmål, hvor du kan få et overblik over, i hvilket omfang du har styr på Persondataforordningens krav.

Tør du tage testen? Klik her.

Når du har besvaret alle spørgsmålene, kommer der en facitliste frem, hvor dit resultat er angivet med grøn, gul eller rød. Er dit resultatet gult eller rødt, bør du gøre noget ved det.

Bliv klogere på Persondataforordningen
Følgende publikationer fra Datatilsynet er letlæselige og gode at danne sig et overblik på baggrund af. Læs dem og få en idé om reglernes formål, samt hvad du kan gøre for at komme i mål:

 

Her kan du se alle de officielle vejledninger og skabeloner i reglerne om databeskyttelse.

Endelig vil jeg henvise til de artikler, Patriotisk Selskab har skrevet om Persondataforordningen – læs dem her.

Gør dit bedste – det er bedre end at gøre ingenting
Da bødestraffen for ikke at overholde reglerne kan være meget høj, er det vigtigt, at du gør noget, hvis du ikke allerede har styr på forordningen.

Der er ingen tvivl om, at de, der slet ikke har gjort noget for at få styr på Persondataforordningen, står til en større bøde end dem, der har bestræbt sig på at opfylde reglerne og gjort noget, som så måske viser sig ikke helt at opfylde reglerne.

Du er altid velkommen til at kontakte mig for råd eller bistand (Claus Munk).

Denne artikel er en del af en serie, hvor vi sætter fokus på Persondataordningen, og hvordan du kan gøre reglerne til en naturlig del af hverdagen i din virksomhed. Læs hele artikelserien HER.