25
Aug
Tidlig driftsanalyse: Få overblik over 2020 allerede nu

Hvorfor vente helt til næste år med at få lavet din driftsanalyse for år 2020? Med få undtagelser ved du sikkert allerede nu, hvordan dit år ser ud – og jo før, du får et overblik, jo mere gavn kan det nå at gøre. Det er nu, du virkelig kan bruge analysen, og det er nok også derfor, at vi hos Patriotisk Selskab oplever større og større efterspørgsel på tidlige analyser.

Høsten er, for de flestes vedkommende, i hus, og høstmængderne er opgjort. Med en tidlig analyse får du klaret alle fordelinger og opgørelser over høsten, mens høsten stadig står i frisk erindring, og du rent faktisk kan huske, hvad der skete. Så skal du ikke bruge tid på at finde tallene frem igen i det nye år.

Arbejdet med at så efterafgrøder og gøre markerne klar til 2021 er i fuld gang. Derfor kan 2020 godt føles som lang tid siden, når det nye år begynder.

Nemmere at planlægge både resten af året og 2021
En tidlig analyse gør det desuden langt nemmere for dig at planlægge fremad. Analysen er et godt afsæt til at lægge et budget for 2021, men også til at prioritere resten af det indeværende år. Er der problemer med skatten, skal der måske investeres i en stor maskine inden nytår – og så er det jo vigtigt med et overblik over, om året var bedre eller dårligere, end du tror.

Herudover sender det selvfølgelig et positivt signal til omverdenen, at der er overblik over økonomien i din virksomhed, og du kan bruge analysen, når du rapporterer til banken og kreditforeningen.

Vi lægger også gerne dit budget ind i analysen. På den måde kan du nemt vise, hvordan budgettet hænger sammen med økonomien fra de tidligere år, du har fået lavet analyse, og hermed hvorfor budgettet er realistisk.

Både for planteavlere og griseproducenter
Det er ikke kun planteavlere, der kan have gavn af en tidlig analyse, men også griseproducenterne. Og især, hvis budgettet for 2021 lægges ind i analysen.

Når indtjeningen svinger så meget, som den gør for griseproducenter, er det nemlig ekstra vigtigt, at budgettet betragtes i samspil med resultaterne fra tidligere år.

Hvad angår noteringen har de seneste par år været virkelig turbulente; vi er gået fra en situation, hvor træerne nærmest voksede ind i himlen, til en normalisering. Der skal sandsynligvis betales noget ekstra i skat pga. den gode indtjening i starten af året, og det kan være godt at få et overblik over allerede nu.

En tidlig analyse er til at stole på
Du kan roligt agere ud fra en tidlig analyse!

Analysen baseres på tre kvartaler, som du allerede er igennem, og hvor vi ved, hvad der er sket. Det fjerde kvartal er vi selvfølgelig nødt til at estimere, men det plejer ikke at være noget problem for medlemmerne hos Patriotisk Selskab. Du har jo dit budget og kender dermed omkostningerne for resten af året.

Avlen kommer der også overblik over – selvfølgelig med nogle korrektioner sidenhen og med en usikkerhed på prisen, men ikke mere end at du som helhed har en god idé om, hvordan året kommer til at se ud.

Vi tilpasser selvfølgelig din analyse, når det endelige regnskab er klar i løbet af foråret 2021. Men det er hurtigt og nemt at klare, når analysen grundlæggende er på plads, og der vil typisk kun være tale om småjusteringer.

Skal vi lave en tidlig analyse for dig?
Flere og flere af vores medlemmer vælger at få lavet en tidlig analyse, ofte samtidig med budgettet, så det kan komme med i analysen.

Vi ved godt, at vi lige knap er igennem 3. kvartal, men hvis du gerne vil have lavet en tidlig analyse, så ring endelig til os med det samme – så kommer du først i køen. Hvis du gerne vil have os til at gå i gang med analysen allerede nu, kan vi også det; vi er klar, når du er!

Kontakt virksomhedsrådgiver Lene Nygaard.