26
Mar
Tommy Ahlers: Landbruget skal også være her i fremtiden

Fjernelse af afgift på spildvarme. Støtteordning til ombygning af stalde med endnu højere dyrevelfærd. Vertical farming i byen og på landet. En sommercamp, hvor talenter fra forskellige uddannelser mødes for at skabe innovation i landbruget.

Synes du, at det lyder som gode forslag? Så klap dig selv på skulderen, for de kommer fra landbruget selv.

Nærmere bestemt er forslagene nogle af de idéer, der blev lagt på bordet, da Tommy Ahlers, Ida Auken og Tænketanken Frej var på roadtrip den 2. marts og bl.a. var en tur forbi Patriotisk Selskab. Her bidrog vores medlemmer med mulige løsninger på de udfordringer, der er i landbrugets (ellers bæredygtige) produktion.

Efterfølgende udtalte Tommy Ahlers:

”Landmændene i Danmark er fantastiske til at producere fødevarer til hele verden. Det skal de også gøre i fremtiden, men vi skal finde en smartere og endnu mere bæredygtig måde at gøre tingene på. Møderne i dag gør mig ret fortrøstningsfuld, for der er mange gode idéer til, hvordan landet kan blive grønnere”.

Møde mellem fødevareordførere og direktørerne fra landboforeningerne
Mødet hos Patriotisk Selskab var en del af projektet Landmændene tager fremtiden i egne hænder – vol. 2.

Projektet går ud på at få landmændenes innovative idéer til fremtidens landbrug ud i lyset og ind på Christiansborg. Derfor afsluttes projektet også med et møde mellem Tænketanken Frej, direktørerne fra de medvirkende landboforeninger og folketingspartiernes fødevareordfører.

Fra Patriotisk Selskab deltager direktør Christian H. Vesterager og formand for økonomiudvalget Christina Ahlefeldt-Laurvig:

”Det her er et vigtigt projekt. Regeringen såvel som erhvervet selv har sat nogle meget ambitiøse klimamål, og vi ved endnu ikke, hvordan vi skal opfylde målene. Det skal vi finde ud af – og her er det helt afgørende, at landbruget selv kommer på banen, så vi kan påvirke politikerne til at nå frem til nogle løsninger, der giver mening for både landbrug og klima og samtidig måske endda kan bidrage positivt til landmandens forretning”, siger Christian H. Vesterager.

Spørgsmål
Har du spørgsmål eller kommentarer? Så er du velkommen til at kontakte direktør Christian H. Vesterager.