15
Jun
Udlejning: Fastlæg en procedure

At være udlejer er kompliceret. Der er rigtig mange formkrav og frister, du skal overholde, og det er måske ikke dem alle, du kender til. Vidste du fx, at det er et lovkrav, at din udlejningsbolig er energimærket? At du, hvis du har mere end én udlejningsbolig, skal foretage et flyttesyn, når din lejer fraflytter, for at du kan fremsætte istandsættelseskrav over for lejeren? Og at din medarbejders bolig reelt kan være uopsigelig, hvis ikke du har en tjenesteboligkontrakt?

Vores juridiske konsulent Rikke Gade Trinskjær har speciale i lejeret og mange års erfaring med området fra advokatbranchen og som juridisk sagsbehandler i huslejenævnet:

”Udlejning er en lovjungle. Området er reguleret af en lang række forskellige love, som primært skal beskytte lejeren, og det kan derfor have stor økonomisk skadevirkning, hvis man som udlejer overser et formkrav, eller hvis man går frem efter den forkerte lov. Jeg kan derfor kun anbefale, at man søger rådgivning til udformning af lejeaftaler og andre lejeretlige dokumenter og procedurer”, siger hun.

Når man udlejer et eller flere lejemål, er det et must at fastlægge nogle faste rammer for udlejningsforretningen:

”Hvis man én gang for alle i samråd med sin rådgiver fastsætter nogle overordnede, velfungerende procedurer for fx indgåelse af lejeaftaler, forbrugsregnskaber, lejeforhøjelser og fraflytning, så sænkes risikoen for tabsgivende fejl væsentligt, og man begrænser behovet for at skulle søge rådgivning i forbindelse med de løbende procedurer”, fortæller Rikke Gade Trinskjær og tilføjer, at hun gerne står til rådighed for en gennemgang af virksomhedens lejeretlige procedurer eller med hjælp og vejledning i konkrete sager.

Udlejningsrådgivning i vækst
Udlejning er en væsentlig forretningsgren for en stor del af vores medlemmer og derfor også et væsentligt fokusområde hos Patriotisk Selskab. Vi er medlem af Ejendomsforeningen Danmark for at være sikret adgang til den nyeste viden og de seneste erfaringer – og vores jurateam er altid opdateret på den nyeste viden inden for lejeret og tilbyder udlejere i landbruget den allerskarpeste rådgivning:

“Hos Patriotisk Selskab har vi i mange år prioriteret at være førende på lejeret og at kunne tilbyde vores medlemmer specialiseret, men samtidig konkret og brugbar rådgivning. Vi forventer desuden, at rådgivningsområdet vil vækste yderligere i de kommende år”, afslutter direktør Christian H. Vesterager.