07
Jun
Vær opmærksom på disse 10 KO-krav

Husker du at indberette oplysninger om din kvægbesætning i CHR-registret? Overholder du din kvælstofkvote? Og sørger du for, at syge dyr får passende behandling med det samme? Det er i hvert fald tre af de KO-krav, der oftest bliver overtrådt, og som du derfor skal være særligt opmærksom på.

Miljø- og Fødevareministeriet har netop offentliggjort de mest overtrådte krydsoverensstemmelseskrav i 2016. I den forbindelse har de lavet en top 10-liste, som kan hjælpe dig med at se, hvilke områder du med fordel kan have fokus på for at undgå støttetræk i forbindelse med kommende kontroller – læs mere her.

Top 10-listen er stort set identisk med en tilsvarende liste, som blev lavet i 2015 – og der er derfor et klart forbedringspotentiale på de ti områder.

Der er i øjeblikket en ny bekendtgørelse om krydsoverensstemmelse i høring.

De tre mest overtrådte KO-krav
Der har i 2016 været flest overtrædelser af krav nummer 2,2 – nemlig hele 75 stk. Kravet handler om, at det skal være muligt at spore kvæg, og at du derfor skal huske at indberette fødsler, dødsfald, slagtninger, flytninger, eksport og salg i CHR-registret.

Krav 1,19 har der været 63 overtrædelser af. Det handler om, at du skal overholde din kvælstofkvote.

Nummer tre på top 10-listen er krav nummer 3,2. Der har altså været 36 overtrædelser i forbindelse med tilsyn med og behandling/beskyttelse af syge dyr. Du skal være særligt opmærksom på, at dyr, der er syge eller er kommet til skade, skal have en passende behandling med det samme.

Har du spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte teamleder Tine Zimmermann.