07
Dec
Vi skal vinke farvel til tryghedsnarkomanen

Vores økonomikonference er nu veloverstået. En tak skal lyde for det pæne fremmøde, de aktuelle og interessante indlæg og engagementet i salen.

Konferencen havde temaet Det handler ”bare” om at tjene penge.

”Hvis vi føler os lidt fattige og ikke synes, vi tjener penge nok, så er vi i dag blevet rige på input til, hvordan vi kan tjene pengene”, sagde formand for vores økonomiudvalg Christina Hage i sin afslutningstale til konferencen og uddybede:

”Det har været en god dag med gode indlæg med nogle klare og også provokerende budskaber. Den indre tryghedsnarkoman kan vi sige farvel til, hvis vi vil tjene penge. Intet er det samme mere. Vi skal ryste posen og tænke ud af boksen eller måske give virksomheden videre til den yngre generation – rettidigt og på en god måde. Det kræver strategisk tænkning, og det gælder om at finde den rigtige indgang og den rigtige model. På bedriftsniveau skal vi – især planteavlsvirksomhederne – være skarpe på at bruge vores tal fra Driftsanalyserne. De dygtige kan godt tjene penge, også på traditionelle afgrøder som hvede, men prisen skal op, eller omkostningerne skal ned. Der er store konkurrenter derude i verden. Rædselsefteråret i år er ikke enkeltstående. Vi skal tænke i dræn og vandingsstrategi og i andre afgrøder end korn. Eller måske skal vi overveje at forpagte ud?”

Et vigtigt og gennemgående budskab på konferencen var, at det er den danske forbruger, der sætter rammerne for vores produktion:

”Vi skal droppe skyttegravskrigen og komme vores forbrugere i møde og blandt andet acceptere, at økologiske varer er efterspurgte. Økologien er blevet en præmis for vores indtjening. Måske skal man tale mere med spelt-mødrene i børnenes børnehave?” opsummerede Christina Hage afslutningsvist konferencen.

Bilagsmateriale
Du kan downloade bilagsmaterialet fra konferencen på patriotisk.dk/okokonf2017. Hvis du deltog i konferencen, har du fået tilsendt koden til at komme ind til bilagsmaterialet pr. mail.