23
Sep
Vigtigt at hente Landbrugsstyrelsens nye app

Landbrugsstyrelsen er som bekendt begyndt at bruge satellitfotos til at tjekke, om du overholder aktivitetskravene på dine marker. Som noget nyt har de nu lanceret en app, hvor kontrollen med markerne lægges over.

Appen er det eneste sted, hvor du kan reagere, hvis du har opfyldt aktivitetskravene, men din mark er rød på Landbrugsstyrelsens satellitfotos – og det er derfor vigtigt, at du får hentet appen.

Læs mere om appen her.

Login i appen kræver fysisk NemID-kort – skynd dig at bestille ét, hvis du mangler
For at kunne logge ind i appen, skal du bruge det fysiske NemID-nøglekort til din medarbejdersignatur. En NemID-medarbejdersignatur på nøglefil virker nemlig ikke på smartphones og tablets.

Skynd dig derfor at bestille et fysisk nøglekort til din medarbejdersignatur, hvis du ikke allerede har et. Der kan godt være noget ventetid, fra du bestiller kortet, til du modtager det.

Læs mere her.

Du modtager høringsbrev for røde marker allerede den 11/10 – og skal besvare det via appen
Du skal senest opfylde aktivitetskravene på dine marker den 25. oktober. Hvis der er en mark, hvor du ikke har mulighed for det, kan den trækkes ud af EU-ansøgningen.

Allerede den 11. oktober sender Landbrugsstyrelsen et høringsbrev til dig, hvis din mark er rød – også selvom du ikke har gjort noget forkert, og du stadig har to uger til at nå at opfylde aktivitetskravet.

Det er her, appen for alvor kommer ind i billedet: Gennem appen kan du tage billeder af dine marker, når aktivitetskravene er opfyldt, hvilket betragtes som en besvarelse af høringsbrevet. Hvis du ikke besvarer høringsbrevet gennem appen, vil din mark fortsætte med at være rød – også selvom du opfylder aktivitetskravet.

Spørgsmål
Hvis du har spørgsmål til appen eller den satellitbaserede kontrol – kontakt Landbrugsstyrelsen.

Har du mere plantefaglige spørgsmål, eller skal du have taget en mark ud af din EU-ansøgning – kontakt planteavlskonsulent Kasper Kjær Olsen.

Hvis du har brug for hjælp til at bestille et fysisk NemID-nøglekort – kontakt lønrådgiver Tina Christiansen.