05
Feb
Virksomhedsejere: Derfor fik vi Summax

Økonomistyringsprogrammet Summax har gjort hverdagen nemmere for Jens Erik la Cour Jensen, Dyrehavegård, Karl-Erik Leander Larsen, Tronagergaard, og Michael Levy, Kalsbøl Gods. Det er ikke så svært at bruge programmet, som nogen tror – faktisk er det et nemt og brugervenligt program, og Patriotisk Selskab kan hjælpe én godt i gang, påpeger de. De opfordrer derfor andre virksomheder til at overgå til elektronisk bilagshåndtering – jo før, jo bedre.

Hos Patriotisk Selskab oplever vi en stor efterspørgsel på økonomistyringsprogrammet Summax i øjeblikket og nåede ved årsskiftet op på at have implementeret programmet hos 100 medlemmer.

”Det er positivt med efterspørgslen, for det er nødvendigt, at flere får elektronisk bilagshåndtering, inden den elektroniske udvikling tager yderligere til – hvad enten man vælger Summax eller et andet økonomistyringsprogram. Summax er bare et rigtig godt og brugervenligt program, som alle kan finde ud af, men der findes også andre muligheder”, siger økonomirådgiver Vathsala Varnakulasingam.

Virksomhedsejere: Summax er brugervenligt, nemt og smart
Også virksomhedsejere Jens Erik la Cour Jensen, Dyrehavegård, Karl-Erik Leander Larsen, Tronagergaard, og Michael Levy, Kalsbøl Gods, er positive over for Summax. De er alle tre medlemmer af Patriotisk Selskab og overgået til Summax med Vathsala Varnakulasingams hjælp.

”Jeg er typen, der er glad for at have et stykke papir i hånden og udskriver alle mine papirer inden et møde. Jeg var derfor også betænkelig ved at overgå til Summax. Men indtil videre er jeg rigtig glad for det. Det giver et godt overblik over, hvilke bilag der er betalt og ikke betalt, og det er egentlig rart at slippe for at bruge tid på at udskrive alt det papir. Derudover synes jeg, det er smart, at man kan sætte ’tags’ på sine bilag, der gør det nemt at søge dem frem senere”, fortæller Jens Erik la Cour Jensen, Dyrehavegård, som umiddelbart kun kan se den ulempe ved Summax, at han måtte ud og investere i en ekstra computerskærm.

Karl-Erik Leander Larsen, Tronagergaard, roser også søgefunktionen i Summax:

”Jeg er glad for at bruge Summax: Det er effektivt, godt og nemt at finde bilag. Jeg bruger i høj grad søgefunktionen til at søge bilag frem”, siger han.

Karl-Erik Leander Larsen overgik til Summax på opfordring af Patriotisk Selskab:

”Det var Vathsala Varnakulasingam, der udfordrede mig til det, fordi jeg var så irriteret over de blå mapper, og at de skulle fragtes til Patriotisk Selskab. Det var alt for omstændeligt. Men med Summax kan konsulenten selv gå ind og finde de bilag, han eller hun skal bruge. Jeg oplevede virkelig en lettelse, efter jeg fik Summax. I starten var der godt nok lidt småting, der drillede, men overordnet set var det nemt at lære at bruge programmet. En af de store fordele er, at der ikke længere hober sig store papirstakke op på skrivebordet, som bliver liggende, til oprydningen i dem ikke længere kan vente. Med Summax kan man hurtigt og nemt klare papirarbejdet hen ad vejen. Regnskabet er nødvendigt – men man kan ligeså godt vælge den nemmeste løsning. Jo mere man lader teknikken klare, jo mere kan man bruge sin energi på noget andet”, siger han.

Man må ikke tro, at man ikke kan finde ud af det eller er blevet for gammel
For Michael Levy, Kalsbøl Gods, var det en helt naturlig beslutning at overgå til Summax:

”Jeg har altid haft lyst til mekanik og elektronik og synes, det er vigtigt at følge med tiden som virksomhedsejer og landmand. Og jeg har da heller ikke fortrudt, at jeg gik over til Summax. Programmet kører stabilt, og det er nemt at finde bilag frem. Der er selvfølgelig lidt udgifter forbundet med Summax, men det er dét værd. Det, man betaler, bliver hurtigt udlignet med den tid, man sparer på ikke at skulle rode med papirer. Vi samarbejder kun med en enkelt virksomhed, som ikke kan køre e-fakturering – så det er kun ganske få bilag, jeg må scanne ind. Hvis man ikke har et program til elektronisk bilagshåndtering endnu, anbefaler jeg, at man giver Summax en chance. Man må ikke tro, at man ikke kan finde ud af det eller er blevet for gammel. Det er nemt at bruge – og har man i forvejen Ø90, har man et forspring. Selvfølgelig skal man lige lære, hvordan det virker. Det er derfor vigtigt, at man bliver oprettet, mens man har ro til at sætte sig ind i det. Det skal ikke være, mens solen skinner udenfor, og man hellere vil ud og lave en masse andet. Men når først man kommer rigtigt i gang med Summax, vil jeg nærmest garantere, at man bliver glad for det”, siger han.

Vigtigt med stille og rolig indslusning til Summax
De tre virksomhedsejere er enige om, at det er vigtigt, at man kommer i gang med Summax på en god måde. Her roser de alle Vathsala Varnakulasingam for den måde, hun har hjulpet dem i gang på:

”Vathsala gav mig en stille og rolig indslusning til Summax. Vi satte en dag af, hvor vi sammen gennemgik programmet. Jeg fik lært det, jeg skulle, prøvede at håndtere de forskellige bilagstyper osv. Hun forventede ikke, at jeg bare kunne det fra den ene dag til den anden, men gav sig god tid”, fortæller Jens Erik la Cour Jensen, og Karl-Erik Leander Larsen supplerer:

”Vathsala var god til at fortælle lidt ad gangen, så jeg fik de forskellige informationer, når jeg skulle bruge dem”.

Spørgsmål?
Hos Patriotisk Selskab har vi god erfaring med at hjælpe landmænd i gang med Summax og andre programmer til elektronisk bilagshåndtering. Hvis du har brug for hjælp, kan du kontakte økonomirådgiver Vathsala Varnakulasingam eller økonomimedarbejder Jeanette Christensen.