Danmarkskortet er under forandring, og landbrugsarealerne eftertragtede til mange forskellige formål. Med den grønne trepartsaftale kan vi se frem til en historisk omlægning af vores land, som i fremtiden skal rumme langt mere skov og natur. Derfor er der også stor bevågenhed på, hvordan jorden anvendes. Krav såvel som jordpriser er stigende, og der bliver hele tiden nye muligheder som jordbesidder.
På dette års Økonomikonference stiller vi skarpt på, hvordan vi fortsat kan drive rentable virksomheder, mens vores landkort forandres markant.
Du kan bl.a. høre om
- Den økonomiske situation og aktuelle skattesager
- Arealomlægning og fremtidens Danmarkskort
- Naturforvaltning som forretningselement
- Alternativ anvendelse af arealer til skov, vedvarende energi og konsumafgrøder
- Finansiering og renter
Du finder det fulde program for dagen her.
På konferencen vil du møde disse indlægsholdere:
Chefkonsulent Thomas Skøtt og økonomikonsulent Kasper Skovgaard Hansen præsenterer udviklingen i landbrugets økonomi og driftsgrene de seneste år på baggrund af data fra årets Driftsanalyser 2023/2024 og giver en prognose for den kommende periode.
Vi går en fremtid i møde, hvor skattemæssige overvejelser kommer til at spille en stadig vigtigere rolle, også ift. den grønne omstilling. Dertil oplever vi, at Skat i stigende grad tester grænserne for lovgivningen, hvilket har ført til skærpelser på flere områder.
Sidste chance er onsdag den 27. november.
Afbud kan uden beregning foretages indtil den 27. november kl. 12.
I dette indlæg får du chefkonsulent i SEGES Innovation Søren Bisps input til, hvordan du kan arbejde strategisk med naturindsatser, så de giver mening forretningsmæssigt.
Direktør for Dansk Skovforening Anders Frandsen præsenterer i dette indlæg udfordringer, muligheder og økonomien i at omlægge landbrugsarealer til skov. Han ser ikke bare på omlægning af marginaljord, men også af god landbrugsjord, nu hvor skoven står til ikke blot at skulle redde klimaet, men også reducere udledningen af kvælstof og beskytte grundvandet.
som særligt rammer den animalske produktion.
Projektleder Clara Drenck fra Plantebaseret Videnscenter og planteavlsmedarbejder Katrine Ida Olsson vil i dette indlæg give inspiration til, hvordan du kan udvikle din virksomhed og sprede din risiko med nye afgrøder og driftsgrene. De vil bl.a. dykke ned i mulighederne for at afsætte konsumafgrøder og for at anvende stalde og andre faciliteter på nye måder.
Da coronaen ramte, måtte han aflive sine 61.000 mink på farmen i Aunslev ved Nyborg. Siden har han arbejdet på at etablere et solcelleanlæg på 28 ha, som skal kunne forsyne 60 % af Nyborgs boliger med strøm.
Alle tilladelser er nu på plads, og anlægget vil blive opført næste år.
Chefkonsulent Anders Halberg vil præsentere, hvordan du i MyBusiness' nye Power BI-format kan blive klogere på bedriftens styrker og svagheder. Det er et godt fundament, når du skal planlægge, hvad du vil have fokus på i de kommende år. Sammen med planteavlskonsulent Kasper Kjær Olsen vil han demonstrere, hvordan du kan få indsigt i økonomien i din planteavl og på den baggrund blive klogere på, hvilken strategi du skal lægge fremadrettet.
Fondens formand, Bengt Holst, vil her fortælle om arbejdet med at opkøbe arealerne, som involverer et godt samarbejde med lodsejerne og andre lokale aktører.
Specialkonsulent Jacob Krog fra SEGES Innovation giver her sine bud på, hvad der skal
til, for at efterafgrødekravene kan reduceres – i stedet for at øges!
Udtagningskonsulent Mette Dyrup Truelsen vil desuden dele sine erfaringer med, hvordan man i praksis kan få succes med kollektive kvælstofindsatser på sin bedrift
Er det nu, du bør omlægge til fast rente? Og hvorfor taber mange penge på deres pension?
John Jensen, chefanalytiker og handelsrådgiver i AgroMarkets, giver dig et indblik i, hvor de finansielle
markeder bevæger sig hen i de kommende år, og hvilken indvirkning det har på landbruget.
Du finder dagens fulde program her.
Pris og tilmelding
Prisen for at deltage er 945 kr. plus moms for medlemmer af Patriotisk Selskab og 1.145 kr. plus moms for ikke-medlemmer. For studerende er prisen 695 kr. plus moms.
Tilmelding kan ske indtil den 27. november via tilmeldingsformularen nedenfor. Du kan også tilmelde dig på tlf. 6315 5400 eller tilmelding@patriotisk.dk.
Ved tilmelding bedes du oplyse, hvilket af de tre spor, du ønsker at følge (se programpunktet kl. 13), samt dit medlemsnummer.
Afbud kan uden beregning foretages indtil den 27. november kl. 12. Ved udeblivelse uden rettidigt afbud opkræves fuldt deltagergebyr.