Med de udfordringer, der ses med proteinmangel og stigende priser, inviterer Syddansk Økologi til en online temaaften, hvor protein sættes i centrum. Hvilke muligheder har vi, og hvad er prisen?
Mødet vil belyse:
- Hvilke nye forsøgsresultater er der med protein, og hvilke produktionsmuligheder ser vi i nærmeste fremtid for både foder og konsum?
- Hvordan og til hvilke priser skal danskavlet protein handles?
Program
19.30 Velkomst
v. Aase Holmgaard, koordinator hos Syddansk økologi
19.40 Dyrkning og markedet/afsætning
Hvad nyt viser forsøgsresultaterne på proteinkilderne (lupiner, hestebønner, ærter, linser, soja)?
Hvilke interessante markeder er der nu og forventes at komme?
v. Inger Bertelsen, chefkonsulent hos SEGES, Økologi Innovation
20.10 Professionel handel mellem naboer
Samhandel – sikkerhed for begge parter?
Hvordan beregnes en fair pris for både sælger og køber?
v. Bent Sørensen, cheføkonom hos Syddansk Økologi
20.50 Afslutning og tak for i aften
v. Aase Holmgaard, koordinator hos Syddansk Økologi
Praktisk info
Mødet arrangeres i et samarbejde mellem KHL, Landbrugsrådgivning Syd, LandboSyd, SLF og Patriotisk Selskab.
Det finder sted torsdag d. 22. april 2021 kl. 19.30 til 21.00 på Microsoft Teams, og det er gratis at deltage. Alle er velkomne.
Tilmelding er nødvendig og skal senest ske samme dag kl. 15 til Aase Holmgaard fra Syddansk Økologi på ahk@sd-k.dk eller mobil 2321 4192. Aase skal bruge din mailadresse for at kunne sende dig en mødeindkaldelse.
Spørgsmål til mødet? Kontakt Aase Holmgaard på 2321 4192 eller Poul Erik Nielsen på 2031 8770.