Nyheder

8. juli 2024

Hvorfor bruge personlighedsanalyser i rekrutteringsforløb?

En ting er, om de faglige kvalifikationer er på plads; en anden er, om din nye medarbejder passer ind i det eksisterende team på din arbejdsplads. Et godt samarbejde og en konstruktiv gruppedynamik kan være afgørende for, om din nye medarbejder kommer til at trives i såvel jobbet som teamet. Derfor er det vigtigt også at forholde sig til en jobsøgers personlighedsprofil i et rekrutteringsforløb.

I Patriotisk Selskab arbejder vi selv kontinuerligt med arbejdsstile og personlighedstyper. Vi benytter os af det anerkendte og velgennemprøvede analyseværktøj DISC.

Med en DISC-analyse af en (potentielt) ny medarbejder får du belyst deres adfærd og foretrukne arbejdsstil, hvad der motiverer dem samt deres styrker og potentielle udviklingsområder. Hvis du kender de forskellige DISC-profiler i din eksisterende medarbejdergruppe, er det desuden lettere at få øje på, hvilken type din nye medarbejder med fordel kan være for at passe ind i teamet – og for at kunne bibringe det noget nyt.

I Patriotisk Selskab hjælper vi gerne med rekrutteringsprocesser, herunder også med at lave en DISC-analyse af kandidaterne.

LÆS OGSÅ: Rekruttering i landbruget

Hvordan foregår det?

Ingen personprofiler er bedre end andre i DISC-systemet – faktisk vil I opdage, at et velfungerende team typisk er kendetegnet ved at have flere – og gerne alle de forskellige – persontyper repræsenteret. En af gevinsterne ved en DISC-analyse er således at få øjnene op for, hvordan vi kan spille hinanden bedre, og hvilken personlighedstype I måske mangler i jeres team.

Når en potentiel medarbejder skal have lavet en DISC-analyse, får vedkommende til opgave at besvare en række spørgsmål på en platform stillet til rådighed af DISC Nordic. Disse besvarelser danner grundlag for bestemmelsen af kandidatens DISC-profil.

Ingen mennesker kan reduceres til en af analyseværktøjets fire arketyper (D-typer, I-typer, S-typer og C-typer), og derfor udarbejder vi også en nuanceret rapport om den enkeltes individuelle arbejdsstil og præferencer.

LÆS OGSÅ: Fastholdelse af medarbejdere i landbruget

Spørgsmål

Kontakt chefkonsulent Mimi Shin Jensen, som er certificeret i DISC-analyse, hvis du har spørgsmål eller ønsker at få lavet en DISC-analyse af en potentiel medarbejder.

Vi arrangerer også medarbejderforløb for teams. Det kan du læse mere om her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Læs privatlivspolitikken her.
Accept af privatlivspolitikken*

Patriotisk Selskab f.m.b.a
Ørbækvej 276
5220 Odense SØ

Tlf. +45 6315 5400
E-mail: patriotisk@patriotisk.dk

Kontoret er åbent:
Mandag-torsdag kl. 8.00-16.00
Fredag kl. 8.00-15.30

CVR: 61676228

Bliv medlem af Patriotisk Selskab, og få kvalificeret og fagligt skarp rådgivning, der kan rykke din forretning og bundlinje.

Accept af privatlivspolitikken*

© 2023 Patriotisk Selskab f. m. b. a.

PATRIOTISK SELSKAB F.M.B.A
Ørbækvej 276
5220 Odense SØ

Tlf.: +45 6315 5400
E-mail: patriotisk@patriotisk.dk

Kontoret er åbent:
Mandag-torsdag kl. 8.00-16.00
Fredag kl. 8.00-15.30

CVR: 61676228