Nyheder

4. april 2023

Benchmarking på boligudlejning

Optimér din udlejningsservice gennem unik markedsindsigt

Der er godt nyt til alle jer, som har efterspurgt benchmarking på udlejningsområdet! Patriotisk Selskab har netop indgået en særdeles fordelagtig aftale med EjendomDanmark, så vores medlemmer kan få adgang til fire af deres tjenester for udlejere til spotpris.

Vi har oplevet stor interesse for at kunne benchmarke på udlejningsområdet. Derfor har vi indgået et samarbejde med EjendomDanmark om fire af deres digitale tjenester, der bl.a. giver dig aktuelle nøgletal for udlejning i dit markedsområde og dermed sikrer dig den optimale lejeindtægt.

Ram det rigtige huslejeniveau

Aftalen omfatter adgang til tre tjenester, som på hver deres vis understøtter fastsættelsen af lejen for dine udlejningsboliger:

  • Medlemsstatistikken giver dig overblik over din egen udlejningsportefølje. Du kan se nøgletal som tomgang, fraflytningsrate og gennemsnitligt lejeniveau i din portefølje i forhold til markedet
  • Lejebenchmark beregner markedslejen for dine lejemål i forhold til sammenlignelige omkringliggende lejemål. Beregningen er baseret på EjendomDanmarks statistiske model, som tager højde for forskelle i lejemålenes anvendelse og karakteristika
  • Markedsstatistikken giver dig gennemsnitsberegninger på afgrænsede områder, så du kan se, hvad lejen er i dit nærområde – f.eks. for en kommune eller postnummer

EjendomDanmarks markedsstatistik består af oplysninger fra mere end 250.000 lejemål i hele landet. Det solide datagrundlag er et godt udgangspunkt for benchmarking, så du kan sætte huslejen på det rigtige niveau. Således kan værktøjerne både være med til at sikre dig mod sager om nedsættelse af huslejen og optimere værdien af din udlejningsportefølje.

Styr på de juridiske dokumenter

I aftalen indgår også en fjerde tjeneste: Blanketmodulet. Med det har du altid adgang til opdaterede versioner af de blanketter, du har brug for som udlejer. På den måde er du sikker på, at dine juridiske dokumenter altid er i orden.

Modulet giver bl.a. adgang til de seneste blanketter for lejekontrakter til beboelse og erhverv samt blanketter til beregning og varsling af omkostningsbestemt leje, skatte- og afgiftsforhøjelser, påkrav, ophævelse og ind- og fraflytningssyn.

Pris og betingelser

For medlemmer af Patriotisk Selskab er det nu muligt at få adgang til disse tjenester for kun 2.900 kr. pr. kalenderår.

Forudsætningen for at få adgang er årlig indberetning af markedsdata for dine lejemål. Det er f.eks. oplysninger om ejendommens adresse og BBR-nr. og lejemålenes anvendelse, areal, aktuelle leje, tomgangsstatus og seneste indflytningsdato. Som en del af aftalen sørger Patriotisk Selskab for indberetning af de relevante oplysninger til EjendomDanmark den 1. januar hvert år.

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål eller er interesseret i at få adgang til EjendomDanmarks tjenester for udlejere, så kontakt chefjurist Rikke Bjerre Gade.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Læs privatlivspolitikken her.
Accept af privatlivspolitikken*

Patriotisk Selskab f.m.b.a
Ørbækvej 276
5220 Odense SØ

Tlf. +45 6315 5400
E-mail: patriotisk@patriotisk.dk

Kontoret er åbent:
Mandag-torsdag kl. 8.00-16.00
Fredag kl. 8.00-15.30

CVR: 61676228

Bliv medlem af Patriotisk Selskab, og få kvalificeret og fagligt skarp rådgivning, der kan rykke din forretning og bundlinje.

Accept af privatlivspolitikken*

© 2023 Patriotisk Selskab f. m. b. a.

PATRIOTISK SELSKAB F.M.B.A
Ørbækvej 276
5220 Odense SØ

Tlf.: +45 6315 5400
E-mail: patriotisk@patriotisk.dk

Kontoret er åbent:
Mandag-torsdag kl. 8.00-16.00
Fredag kl. 8.00-15.30

CVR: 61676228