Nyheder

4. januar 2021

Patriotisk Selskab er blevet medejer af Syddansk Økologi

Patriotisk Selskab er pr. den 1. januar 2021 blevet en del af det økologiske samarbejde i Syddansk Økologi (SDØ).

Ejerkredsen bag den syd- og sønderjyske økologirådgivning består dermed af fem foreninger: LandboSyd, Kolding Herreds Landbrugsforening (KHL), Landbrugsrådgivning Syd (LRS), Sønderjysk Landboforening (SLF) samt Patriotisk Selskab. Derudover indgår økologirådgivere fra Syddansk Kvæg i samarbejdet.

Der deltager i alt 22 rådgivere i samarbejdet. Vi har tre rådgivere med: To planteavlsrådgivere og en driftsøkonom.

Rådgiverne i SDØ dækker tilsammen faggrupperne: Planter, kvæg, svin, fjerkræ, driftsøkonomisk rådgivning og projektudvikling. Patriotisk Selskab bidrager til samarbejdet med specialviden om teknologi og mere viden om biogas.

Rådgiverne sparrer med hinanden til gavn for den økologiske landmand, uanset landmandens produktionstype og -størrelse. Høj faglighed og fokus på bundlinjen vægtes.

”Vi er glade for at tilslutte os det økologiske samarbejde i SDØ – og samtidig hente endnu mere økologisk viden ind i vores organisation til gavn for vores medarbejdere og kunder”, siger adm. direktør hos Patriotisk Selskab Nils Rasmussen.

Aase Holmgaard, koordinator for Syddansk Økologi, supplerer:

”Det glæder os rigtig meget, at Patriotisk Selskab har banket på vores dør og fundet os interessant som samarbejdspartner. Sammen styrker vi rådgivningen både på Fyn og i Syd- og Sønderjylland. For medlemmerne af SDØ vil der desuden være flere rådgivere at møde til kurser, møder og i netværksgrupper”.

Rådgivningen i SDØ følger udviklingen
SDØ arbejder for at skabe udviklende rådgivning, der har fokus på økologens muligheder og udfordringer.

”Det fokus, der er kommet på hjemmeavlet protein, falder fint i tråd med den store succes, vi i Syddansk Økologi havde med vores store Lupin-dag i 2020. SDØ vil derfor i 2021 sætte yderlig fokus på protein-dyrkning og -anvendelse, set både fra en planteavlers og husdyrproducents side”, fortæller Aase Holmgaard.

Nærhed til kunden
SDØ lægger vægt på nærheden til kunden, og har med ejerkredsen rådgivere placeret mange steder i landet. Man kan møde en økologikonsulent fra SDØ følgende steder: Kolding, Vojens, Aabenraa, Løgumkloster, Odense, Vejle og Varde.

Samtidig står SDØ, efter behov, gerne bag uformelle samarbejder med anden økologirådgivning rundt i landet, når det er til gavn for kunderne, ligesom der er et tæt samarbejde med både SEGES og Landbrug & Fødevarer.

Vil du vide mere?
Læs mere om SDØ på www.sdø.dk eller følg SDØ på Facebook: Syddansk Økologi.

Hvis du har spørgsmål til Patriotisk Selskabs samarbejde med SDØ, er du velkommen til at kontakte adm. direktør Nils Rasmussen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Læs privatlivspolitikken her.
Accept af privatlivspolitikken*

Patriotisk Selskab f.m.b.a
Ørbækvej 276
5220 Odense SØ

Tlf. +45 6315 5400
E-mail: patriotisk@patriotisk.dk

Kontoret er åbent:
Mandag-torsdag kl. 8.00-16.00
Fredag kl. 8.00-15.30

CVR: 61676228

Bliv medlem af Patriotisk Selskab, og få kvalificeret og fagligt skarp rådgivning, der kan rykke din forretning og bundlinje.

Accept af privatlivspolitikken*

© 2023 Patriotisk Selskab f. m. b. a.

PATRIOTISK SELSKAB F.M.B.A
Ørbækvej 276
5220 Odense SØ

Tlf.: +45 6315 5400
E-mail: patriotisk@patriotisk.dk

Kontoret er åbent:
Mandag-torsdag kl. 8.00-16.00
Fredag kl. 8.00-15.30

CVR: 61676228