13
Dec
Refusion af sygedagpenge ved corona

Din virksomhed kan nu få refusion af sygedagpenge fra dag 1, hvis din medarbejder er nødt til at blive hjemme pga. corona – enten hvis vedkommende er smittet eller er ”nær kontakt” og derfor tvunget til at gå i selvisolation.

Hvis medarbejderen er i isolation uden at være syg, er det et krav, at vedkommende ikke har mulighed for at arbejde hjemmefra.

Ordningen virker med tilbagevirkende kraft fra den 23. november og følger de til enhver tid gældende anbefalinger fra sundhedsmyndighederne.

Barselsdagpenge: Hvis din medarbejders barn har corona eller er hjemsendt
Herudover kan dine medarbejdere få barselsdagpenge, hvis de er nødt til at blive hjemme og passe deres barn på 13 år eller derunder, fordi barnet har corona eller er blevet hjemsendt fra dagtilbuddet/skolen/institutionen pga. smittetilfælde.

Her er det også et krav, at hverken medarbejderen eller den anden forælder til barnet har mulighed for at arbejde hjemmefra. Herudover skal medarbejderen bruge al sin afspadsering først for at kunne modtage barselsdagpenge, og medarbejderen må ikke modtage løn eller holde ferie de samme dage, som der modtages barselsdagpenge for.

Din medarbejder kan modtage dagpenge for op til 10 fraværsdage pr. barn inden for en periode på tre måneder.

Spørgsmål
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte juridisk seniorkonsulent Bodil Just.