Nyheder

26. august 2021

Savner du bedre trivsel og samarbejde i din virksomhed?

Har du en medarbejder, som du har svært ved at håndtere? Undrer du dig over, hvorfor der ofte opstår konflikter mellem to bestemte medarbejdere? Eller oplever du måske, at det er svært at holde på medarbejderne i din virksomhed?

Så kan det være, at du skal have lavet en DiSC-analyse af dig selv og dine medarbejdere! Med DiSC kan du – nemt, overskueligt og hurtigt – blive klogere på dig selv og dine medarbejdere og på den måde bedre forstå og håndtere hverdagens samarbejds- og kommunikationsudfordringer – så du i sidste ende opnår en arbejdsplads, hvor hverdagen glider nemmere.

Med udgangspunkt i DiSC kan du:

  • Tilrettelægge arbejdet efter, hvilke medarbejdere der er gode sammen
  • Blive bevidst om, hvilken virkning du har på dine medarbejdere som leder
  • Tilpasse din adfærd efter den enkelte medarbejder – og på den måde styrke samarbejdet/kommunikationen
  • Give dine medarbejdere et redskab til at forstå sig selv og kollegerne og hermed agere mere hensigtsmæssigt over for hinanden
  • Blive bedre til at håndtere konflikter, fordi det bliver mere synligt, hvad årsagen til konflikten er
  • Rekruttere medarbejdere med den adfærd, som din virksomhed har mest brug for. Skal I bruge mere af det samme, eller skal I bruge en person med en anden profil?

 

Mennesker er forskellige – og der er brug for os alle
En DiSC-profil er en beskrivelse af et menneskes adfærd. Vi har forskellige prioriteter, meninger og værdier, og det kommer til udtryk i vores adfærd, altså den måde vi agerer på.

Fx opstår der ofte konflikter, når mennesker med en afventende, rolig adfærd skal samarbejde med kollegaer, der er mere hurtige og impulsive.

Det betyder ikke, at der er noget galt med nogen af parterne – ingen adfærdsprofiler er bedre end andre, og du har sikkert brug for lidt af hvert i din virksomhed.

DiSC rummer fire overordnede adfærdsprofiler (D, i, S og C), og hver profil er karakteriseret ved et typisk adfærdsmønster. Alle mennesker har lidt af alle profiler i sig, men normalt vil en af profilerne være mere dominerende.

Sådan kan vi hjælpe dig
Vi tilpasser ”Projekt DiSC” til dine behov!

Første step er, at vi sender et spørgeskema til de personer, som der skal laves en DiSC-analyse af. Dig selv? Dine medarbejdere? En du overvejer at ansætte?

Herefter skal du/I selvfølgelig have en tilbagemelding samt rådgivning om, hvordan I kan benytte den nye viden om jeres adfærdsprofiler i hverdagen.

Måske giver det mening, at den enkelte får en individuel tilbagemelding på sin adfærdsprofil, og at der dernæst afholdes en samlet session for alle i virksomheden. Ofte giver det også mening, at der afholdes en opfølgningssession i virksomheden et stykke tid efter den første session, hvor der samles op på, hvordan det er gået, og om der er opstået spørgsmål og udfordringer. Hvis du har fået lavet en DiSC-profil på en kandidat til en stilling, får både du og kandidaten en konkret tilbagemelding på profilen, som kan danne baggrund for en dialog om, hvorvidt kandidaten vil passe ind i virksomheden og det job, som vedkommende skal bestride.

Men vi kan selvfølgelig gennemføre ”Projekt DiSC”, lige som du ønsker. Det vigtigste er, at det flytter noget i din virksomhed!

Nysgerrig?
Hvis du gerne vil høre mere om DiSC, er du velkommen til at kontakte økonomikonsulent Lone Bendixen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Læs privatlivspolitikken her.
Accept af privatlivspolitikken*

Patriotisk Selskab f.m.b.a
Ørbækvej 276
5220 Odense SØ

Tlf. +45 6315 5400
E-mail: patriotisk@patriotisk.dk

Kontoret er åbent:
Mandag-torsdag kl. 8.00-16.00
Fredag kl. 8.00-15.30

CVR: 61676228

Bliv medlem af Patriotisk Selskab, og få kvalificeret og fagligt skarp rådgivning, der kan rykke din forretning og bundlinje.

Accept af privatlivspolitikken*

© 2023 Patriotisk Selskab f. m. b. a.

PATRIOTISK SELSKAB F.M.B.A
Ørbækvej 276
5220 Odense SØ

Tlf.: +45 6315 5400
E-mail: patriotisk@patriotisk.dk

Kontoret er åbent:
Mandag-torsdag kl. 8.00-16.00
Fredag kl. 8.00-15.30

CVR: 61676228