ET GODT ANSÆTTELSESFORLØB ER FUNDAMENTET FOR DET GODE SAMARBEJDE
Da stillingen som godsinspektør på Egebjerggaard Gods skulle besættes, assisterede Patriotisk Selskab i rekrutterings- og ansættelsesforløbet. For både ejer og den nye inspektør har det været afgørende, at de gennem deres første møder fik afstemt forventningerne og etableret et solidt fundament for det videre samarbejde.
I 2022 købte Mads Eg Gensmann familiegodset Egebjerggaard Gods, der i en årrække havde været ejet og drevet af en familiefond.
”Jeg havde ingen erfaring med landbrugsdrift, så derfor var det vigtigt for mig at få hjælp af nogen, som kender erhvervet,” fortæller Mads Eg Gensmann, der fik Patriotisk Selskab anbefalet til at lave såvel en miljøscreening som en juridisk gennemgang af ejendommens forskellige forhold.
Idéerne var mange, og ambitionerne høje, og deraf opstod behovet for at ansætte en godsinspektør, som ikke bare ville drive, men også udvikle godset på Nordfyn. Den proces har Patriotisk Selskab ligeledes assisteret ved – fra stillingsopslag over facilitering af samtaler til den endelige ansættelseskontrakt.
”Patriotisk Selskabs konsulent viste sig at være professionel til fingerspidserne, og forløbet har været meget behageligt,” siger Mads Eg Gensmann.
Høje ambitioner og gode udfoldelsesmuligheder
På gårdspladsen ved Egebjerggaard Gods holder flere varevogne parkeret, og myreflittige lokale håndværkere er i gang ved flere af bygningerne, da vi besøger godsinspektør Gustav Friis Kromphardt godt et år efter, at han tiltrådte stillingen i begyndelsen af 2023.
”Vi er i gang over det hele,” konstaterer han og slår armen ud.
Næsten alle godsets bygninger skal renoveres, og der er ambitiøse planer for hver en kvadratmeter. Mejeriet – en bygning, som tidligere har været mejeri og efterfølgende kortvarigt brugt til tæppeproduktion – er fx blevet ombygget til en jagtstue, som hjælperne kan benytte.
”Vi vil gerne bevare de gamle bygninger, så der ligger et større arbejde foran os med at renovere og finde nye formål at anvende dem til,” tilføjer han.
Selvom de mange – og forskelligartede – projekter snildt kunne give nogle sved på panden, så er det netop ambitionsniveauet for stedet, som tiltrak Gustav Friis Kromphardt, da han for halvandet år siden læste i Patriotisk Selskabs nyhedsbrev, at Egebjerggaard Gods søgte en godsinspektør.
”Opslaget tiltalte mig. Jeg kunne med det samme fornemme, at her var høje ambitioner og gode udfoldelsesmuligheder,” fortæller han.
“Patriotisk Selskabs konsulent viste sig at være professionel til fingerspidserne, og forløbet har været meget behageligt.”
Førstehåndsindtryk og forventningsafstemning
Mads Eg Gensmann og konsulenten fra Patriotisk Selskab havde netop lagt megen energi i at få defineret stillingen som godsinspektør og talt igennem, hvilken profil der skulle til for at udfylde rollen som ejerens fortrolige repræsentant på godset.
På den baggrund formulerede de et stillingsopslag, som skulle appellere til de rette kandidater.
”Patriotisk Selskabs konsulent fik hurtigt en god forståelse for, hvad jeg søgte, så jeg var helt tryg ved, at de kunne finde den rette til stillingen,” mindes Mads Eg Gensmann og tilføjer:
”Vi fik mange ansøgninger – og mange af dem var fra meget kvalificerede kandidater, der havde et CV med stor tyngde. Det var jeg imponeret over.”
Patriotisk Selskab screenede de indkomne ansøgninger og afholdt indledende samtaler med nogle af ansøgerne. Tre kandidater gik videre til samtaler med Mads Eg Gensmann.
”Her vidste jeg, at det faglige fundament var helt på plads; så jeg fokuserede på at finde ud af, om her var et match på det personlige og værdimæssige plan,” fortæller han.
Samme fokus havde Gustav Friis Kromphardt. Han kom fra en god stilling, som han var glad for, så det var vigtigt for ham at få bekræftet, at hans forventninger til stillingen på Egebjerggaard Gods ville blive indfriet:
”Førstehåndsindtrykket var afgørende for mig, og jeg kunne hurtigt mærke, at vi var på bølgelængde,” fortæller han.
Foruden at gå godt i spænd med hinanden på det personlige og værdimæssige plan blev Gustav Friis Kromphardt også hurtigt overbevist om, at der var den fornødne eksekveringskraft bag de høje ambitioner for stedet.
”Første gang, jeg mødte Mads, var her på Egebjerggaard, og der gik ikke lang tid, før vi drøftede konkrete idéer for stedet. Jeg var ikke i tvivl om, at her ville blive mulighed for at realisere planerne i et godt tempo,” mindes han.
Ansættelsesforløbet udgjorde de første spæde skridt ind i et meget velfungerende samarbejde mellem ejer og godsinspektør. Mads Eg Gensmann og Gustav Friis Kromphardt er enige om, at den indledende forventningsafstemning er fundamentet for, at deres samarbejde nu fungerer så godt.
”Der var styr på det hele. Forløbet var professionelt, og de juridiske dokumenter i orden,” siger Mads Eg Gensmann.
“Jeg kunne med det samme fornemme, at her var høje ambitioner og gode udfoldelsesmuligheder.”
Et ledende gods med lokal forankring
Det første halve år efter ansættelsen af Gustav Friis Kromphardt brugte de bl.a. på at udvikle en strategi for driften og ikke mindst udviklingen af Egebjerggaard Gods sammen med bestyrelsen.
”Strategien gør mig i stand til at træffe selvstændige beslutninger med vished om, at de er i overensstemmelse med visionen for godset,” fortæller Gustav Friis Kromphardt, som værdsætter den høje grad af frihed og tillid i stillingen.
Ambitionen er at gøre Egebjerggaard Gods til et ledende gods med solid forankring i lokalområdet. Det indebærer bl.a. istandsættelse af bygningerne, øgning af jordtillægget og udvikling af jagten.
”Vi vil gerne udvikle med fokus på herlighed og kvalitet. Vi har fx allerede jagt som et veletableret driftsben, men vil gerne højne oplevelsen yderligere. Det handler i høj grad om naturoplevelsen, men også om at kunne tilbyde gæsterne god mad og mulighed for at indlogere sig her på stedet,” fortæller Gustav Friis Kromphardt og peger på Fasaneriet, som er en tidligere kviestald, der i mange år har været brugt til fasanopdræt.
“Vi vil gerne udvikle med fokus på herlighed og kvalitet.”
Bygningen skal totalrenoveres, så den kommer til at rumme ti dobbeltværelser med eget bad, der kan benyttes af dem, som kommer til Egebjerggaard for at gå på jagt. Den lokale forankring vil de bl.a. sikre ved at samarbejde med det lokale erhvervsliv:
”Hvor det er muligt, bruger vi lokale håndværkere, ligesom vi prioriterer at købe vores varer her i nærområdet,” siger han og fortsætter:
”Vi er også optagede af at være i god dialog med kommunen. Nordfyns Kommune er meget erhvervsvenlig og lydhør over for projekter, så her er potentiale for nogle spændende samarbejder.”
Som ved mange andre godser og gårde er tilgangen, at stedet kun er til låns. Godsinspektøren ser det således som sin fornemmeste opgave at bevare og styrke godset, så det hviler i sig selv økonomisk og ikke kommer til at belaste kommende generationer.
Ved Patriotisk Selskab tilbyder vi hjælp til hele rekrutterings- og ansættelsesforløbet. Det kan fx indebære:
- Stillingsopslag
- Screening af ansøgninger
- Jobsamtaler
- Personlighedsprofil (DISC)
- Ansættelseskontrakt
Bemærk, at Patriotisk Selskab ikke tilbyder headhunting.
Egebjerggaard Gods
- Egebjerggaard Gods ligger naturskønt med syv kilometer kystlinje ved Otterup på Nordfyn.
- Godset råder over 500 ha skov med varieret skovvækst, 100 ha strandeng, park og andet samt 500 ha agerjord, hvor der især dyrkes traditionelle korn- og frøafgrøder.
- Her drives jagt af rå- og dåvildt, fasaner og ænder.
- Godset råder desuden over nogle udlejningsejendomme.