Nyheder

5. juni 2023

Partnerskab åbner nyt forsøgsareal ved Egeskov Slot

DLG, DLF, Patriotisk Selskab og Agro Alliancen indgår nu et partnerskab om et nyt forsøgsareal ved Egeskov Slot på Fyn. Her vil nye sorter, produkter og teknologier inden for planteavl blive testet.

Droneoptagelser: Peter Rasmussen, DLF

En ny aftale mellem fire aktører i landbruget er landet. Fremover vil DLG, DLF og Patriotisk Selskab i tæt samarbejde med Agro Alliancen teste nye tiltag inden for planteavl på seks hektar forsøgsjord.

Gennem en årrække har DLG, DLF og Patriotisk Selskab haft et godt samarbejde med Bramstrup Gods, men den aftale er ikke blevet fornyet.

Bo Jensen, der er direktør for landbrug i Agro Alliancen, der omfatter Ravnholt Gods og Egeskov Slot, har store forventninger til det nyetablerede partnerskab.

”Jeg er meget tilfreds med, at vi har landet en aftale med stærke aktører i landbruget, som ser store lokale og globale perspektiver i at anvende vores arealer til at teste de nyeste sorter og teknologier inden for planteavl,” siger Bo Jensen.

Også DLG er glade for fortsat at have forsøgsarealer på Fyn.

”Det er vigtigt for DLG og vores andelshavere, at vi hele tiden tænker et, to og tre skridt frem. Med det her partnerskab har vi mulighed for at teste vores store arbejde inden for planteforædling med de nyeste teknologier inden for f.eks. robotter, pletsprøjtning og biostimulanter. Det giver rigtig god mening for os og for den grønne omstilling i landbruget,” siger Henning Jakobsen, seniorchef i DLG Planteavl.

Det vil være Patriotisk Selskab, der står for den daglige drift af forsøgsmarkerne, og vi er meget glade for, at samarbejdet med to store andelsselskaber fortsætter.

”Vi skal kunne tilbyde vores kunder den bedste rådgivning i markedet – også inden for planteavl. Derfor er det vigtigt at have tætte og stærke samarbejdspartnere som DLG og DLF, hvor vi på tværs af selskaber kan teste, sparre og dele viden. Vi ser frem til et fortsat tæt samarbejde med dem og Agro Alliancen,” siger Nils Rasmussen, direktør i Patriotisk Selskab.

Også frøvirksomheden DLF ser lyst på partnerskabet.

”DLF er en global markedsleder, der lever af forskning, innovation og produktudvikling. Det er afgørende for os at have gode arealer i hele verden, hvor vi kan teste sorternes egenskaber i forskellige klima- og jordbundsforhold. Vi er glade for, at vi sammen med Patriotisk Selskab, DLG og Agro Alliancen nu sikrer, at vi fortsat kan lave værdifulde forsøg i den fynske muld. Vi vil blandt andet fokusere på nye dyrkningsmetoder, så vi kan bevare frøavlen i Danmark under de ændrede rammevilkår, som vi måske ser ind i fremover, siger Erling Christoffersen, Avlschef i DLF.

Arealerne ved Egeskov Slot er delvis tilsået i foråret 2023, og det første åbent hus-arrangement vil løbe af stablen i 2024.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Læs privatlivspolitikken her.
Accept af privatlivspolitikken*

Patriotisk Selskab f.m.b.a
Ørbækvej 276
5220 Odense SØ

Tlf. +45 6315 5400
E-mail: patriotisk@patriotisk.dk

Kontoret er åbent:
Mandag-torsdag kl. 8.00-16.00
Fredag kl. 8.00-15.30

CVR: 61676228

Bliv medlem af Patriotisk Selskab, og få kvalificeret og fagligt skarp rådgivning, der kan rykke din forretning og bundlinje.

Accept af privatlivspolitikken*

© 2023 Patriotisk Selskab f. m. b. a.

PATRIOTISK SELSKAB F.M.B.A
Ørbækvej 276
5220 Odense SØ

Tlf.: +45 6315 5400
E-mail: patriotisk@patriotisk.dk

Kontoret er åbent:
Mandag-torsdag kl. 8.00-16.00
Fredag kl. 8.00-15.30

CVR: 61676228