Nyheder

1. juli 2022

Følg udviklingen af skadevoldere i afgrøderne

Vores planteavlskonsulenter er med til at indberette til Registreringsnettet hvert år i vækstsæsonen, så udviklingen af sygdomme og skadedyr kan følges i hele landet. I videoen nederst på siden er Lasse Schmidt Jespersen ude at tjekke en feromonfælde for majshalvmøl i et af vores medlemmers majsmarker.

”Fælden fungerer sådan, at en kapsel indeholder et feromon svarende til det, som det hunlige majshalvmøl udsender. Det tillokker det hanlige majshalvmøl, som går i klisterfælden. På den måde kan vi en gang om ugen her i vækstsæsonen optælle og registrere forekomsten af dem,” forklarer Lasse Schmidt Jespersen.

Det er ikke majshalvmøl, men dets larver senere på sæsonen, som forvolder skade på majsafgrøderne. Majsafgrøden er en yndet værtsplante for larverne, som borer sig ind i plantens stængler og gnaver indefra. På den måde udhules planterne og risikerer at knække. Larverne kan desuden gnave i kolberne som derved bliver udsatte for svampeangreb. Her er et billede fra sidste år:

”Majshalvmøllarven overvintrer i majsstubben og kan primært hæmmes ved pløjning eller stubbeknusning samt sædskifte,” forklarer Lasse Schmidt Jespersen.

Andre skadevoldere såsom svampeangreb og lus, monitoreres imidlertid også i Registreringsnettet gennem vækstsæsonen, hvor du selv kan gå ind og følge forekomsten af dem i dit område – klik her.

Spørgsmål
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte planteavlskonsulent Lasse Schmidt Jespersen, som du også kan se i videoen herunder:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Læs privatlivspolitikken her.
Accept af privatlivspolitikken*

Patriotisk Selskab f.m.b.a
Ørbækvej 276
5220 Odense SØ

Tlf. +45 6315 5400
E-mail: patriotisk@patriotisk.dk

Kontoret er åbent:
Mandag-torsdag kl. 8.00-16.00
Fredag kl. 8.00-15.30

CVR: 61676228

Bliv medlem af Patriotisk Selskab, og få kvalificeret og fagligt skarp rådgivning, der kan rykke din forretning og bundlinje.

Accept af privatlivspolitikken*

© 2023 Patriotisk Selskab f. m. b. a.

PATRIOTISK SELSKAB F.M.B.A
Ørbækvej 276
5220 Odense SØ

Tlf.: +45 6315 5400
E-mail: patriotisk@patriotisk.dk

Kontoret er åbent:
Mandag-torsdag kl. 8.00-16.00
Fredag kl. 8.00-15.30

CVR: 61676228