Nyheder

28. oktober 2021

Tid er penge – har du overblik over dit tidsforbrug?

Kan du huske hvor lang tid du brugte på at servicere din mejetærsker i januar? Nej vel? Men det kan du, hvis du registrerer din arbejdstid.

Hvad skal det nu gøre godt for, tænker du sikkert, og hvorfor er det så vigtigt? Det korte svar er, at du kan bruge det overblik, du opnår gennem tidsregistreringen, til at finde ud af, hvad tingene egentlig koster. Og når du ved det, er det nemmere at træffe beslutninger om fx investeringer. Kan en nyere maskine fx betale den ekstra tid, der bliver brugt på vedligehold?

Kan dit tidsforbrug betale sig?
Ved hjælp af tidsregistrering kan du finde ud af, hvad din maskine egentlig koster i drift. De fleste læser timetal af på deres maskiner – men giver det et reelt billede af, hvor meget tid du har brugt på maskinen? Du kan måske huske, at den havde to dages nedbrud under høst, hvor du brugte tid på at reparere den, men har du også styr på, hvor lang tid du brugte i værkstedet i vintermånederne? Kunne du med fordel investere i en ny maskine og i stedet bruge din tid i vintermånederne på noget, der giver mere værdi?

Hvad med tørring? Det er nemt at aflæse tørringsomkostningerne i regnskabet, men hvor lang tid bruger du egentlig selv på tørreri og efterfølgende egen oplagring?

Med tidsregistrering får du også overblik over transporttiden mellem markerne. Kan omkostningerne til transporttid (og brændstof m.v.) stå mål med den indtjening, som du har på de arealer, der ligger langt væk? Eller kan det måske bedre betale sig at få en maskinstation til fx at så eller høste de fjernest beliggende arealer? Dette er også noget, du bør regne på, før du tilkøber/forpagter et areal.

Vælg det rette tidsregistreringsprogram
Der findes mange forskellige tidsregistreringsprogrammer. Nogle er kompatible med markstyringsprogrammet, mens andre fx er kompatible med bogføringssystemet. Herudover har brugervenligheden og prisen noget at skulle have sagt, når du skal vælge et program.

I forhold til brugervenligheden er det vigtigt, at du forholder dig til, om du kan bruge de data, som du får ud af programmet, når timerne er registreret. Er kvaliteten og genkendeligheden høj nok? Hvilke typer rapporter kan du trække ud?

Herudover skal du – når din virksomhed har fået et tidsregistreringsprogram – tænke på at gøre det nemt for medarbejderne at registrere deres timer. Programmet kan opsættes med mange aktiviteter og afdelinger, som medarbejderne kan registrere deres tid på, men har medarbejderne kendskab til og forståelse for disse?

Du kan med fordel starte simpelt og efterfølgende løbende udvikle og optimere opsætningen og anvendelsen af systemet.

Hvis du får lavet virksomhedsanalyse hos Patriotisk Selskab, kan data fra virksomhedens tidsregistrering være med til at styrke kvaliteten af virksomhedsanalysen, da analysen bliver endnu mere præcis. Gennem analysen hjælper vi dig selvfølgelig med at se, hvor tiden er brugt henne i din virksomhed, og om den eventuelt kan bruges bedre andre steder.

Spørgsmål
Hvis du har spørgsmål eller gerne vil have hjælp til at komme i gang med at tidsregistrere, er du velkommen til at kontakte driftsøkonom Sarah Lilaa eller økonomimedarbejder Jerik Kryhlmand Iversen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Læs privatlivspolitikken her.
Accept af privatlivspolitikken*

Patriotisk Selskab f.m.b.a
Ørbækvej 276
5220 Odense SØ

Tlf. +45 6315 5400
E-mail: patriotisk@patriotisk.dk

Kontoret er åbent:
Mandag-torsdag kl. 8.00-16.00
Fredag kl. 8.00-15.30

CVR: 61676228

Bliv medlem af Patriotisk Selskab, og få kvalificeret og fagligt skarp rådgivning, der kan rykke din forretning og bundlinje.

Accept af privatlivspolitikken*

© 2023 Patriotisk Selskab f. m. b. a.

PATRIOTISK SELSKAB F.M.B.A
Ørbækvej 276
5220 Odense SØ

Tlf.: +45 6315 5400
E-mail: patriotisk@patriotisk.dk

Kontoret er åbent:
Mandag-torsdag kl. 8.00-16.00
Fredag kl. 8.00-15.30

CVR: 61676228