Nyheder

6. januar 2023

Få tilskud til at sænke energiforbrug eller CO2-udledning

Er du opmærksom på, at du kan søge tilskud til næsten alle typer af projekter, som sparer energi eller CO2, fra Erhvervspuljen?

Både energipriser og kravene om grøn omstilling er stigende. Derfor er det værd at være opmærksom på, at du kan søge tilskud ved Erhvervspuljen til projekter, som sparer energi eller CO2 fra energiudledninger. Den slags projekter tæller også positivt i din ESG-rapportering.

Erhvervspuljen er en tilskudsordning til erhvervslivet på 3,5 milliarder kroner, som løber frem til 2029. Den er åben nu og kan søges hele året – også af landbrugsvirksomheder.

Tilskudsberettigede projekter kunne f.eks. være ventilation eller LED-belysning i stalde. Du kan se en række konkrete cases fra landbruget her. Det er vigtigt at undersøge, om dit projekt er omfattet af Erhvervspuljen. F.eks. kan du ikke søge tilskud til solceller.

Få din leverandør til at ansøge
Vi anbefaler, at du forhører dig hos din leverandør af energisparetiltaget ift. udformningen af din ansøgning. Hvis du kan få dem til at lave ansøgningen, får du mest ud af tilskuddet.

Virksomheder kan få op til 112 millioner kroner i tilskud, og puljen dækker op til 50 procent af de støtteberettigede omkostninger afhængigt af virksomhedens størrelsen.

Hvordan ansøger jeg?
Du eller din leverandør ansøger om tilskud fra puljen ved Energistyrelsen. Herefter kan du på egen regning og risiko påbegynde dit projekt, mens du venter på svar fra styrelsen på din ansøgning. Hvis du får tilsagn om støtte, har du fra svardatoen to år og tre måneder til at gennemføre projektet og indsende udbetalingsanmodningen. Herefter modtager du dit tilskud.

Du finder en beskrivelse af de enkelte trin i ansøgningsprocessen her.

Spørgsmål
Vi kan ikke lave ansøgningen for dig, men hvis du har spørgsmål til ordningen, er du meget velkommen til at kontakte miljøkonsulent Mette Dyrup Truelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Læs privatlivspolitikken her.
Accept af privatlivspolitikken*

Patriotisk Selskab f.m.b.a
Ørbækvej 276
5220 Odense SØ

Tlf. +45 6315 5400
E-mail: patriotisk@patriotisk.dk

Kontoret er åbent:
Mandag-torsdag kl. 8.00-16.00
Fredag kl. 8.00-15.30

CVR: 61676228

Bliv medlem af Patriotisk Selskab, og få kvalificeret og fagligt skarp rådgivning, der kan rykke din forretning og bundlinje.

Accept af privatlivspolitikken*

© 2023 Patriotisk Selskab f. m. b. a.

PATRIOTISK SELSKAB F.M.B.A
Ørbækvej 276
5220 Odense SØ

Tlf.: +45 6315 5400
E-mail: patriotisk@patriotisk.dk

Kontoret er åbent:
Mandag-torsdag kl. 8.00-16.00
Fredag kl. 8.00-15.30

CVR: 61676228