Nyheder

18. marts 2021

Udenlandske ansatte skal coronatestes efter indrejse

Husk, at det som arbejdsgiver er dit ansvar, at nye udenlandske medarbejdere får en PCR-test for coronavirus efter indrejse i Danmark.

I forbindelse med rejsen til Danmark skal medarbejderen testes tre gange:

  • 1. test: En PCR- eller lyntest foretaget maksimalt 24 timer før indrejsetidspunktet eller tidspunktet for ombordstigning på flyet mod Danmark.
  • 2. test: En PCR- eller lyntest foretaget maksimalt 24 timer efter indrejse i Danmark.
  • 3. test: En PCR-test foretaget tidligst 48 timer og senest 96 timer efter den første test.

 

Medarbejderen har selv ansvar for at få foretaget test nr. 1 og 2, men test nr. 3 er dit ansvar.

Som udgangspunkt skal medarbejderen gå i isolation i 10 dage, når han ankommer til Danmark, eller indtil han har fået et (negativt) svar på den 3. coronatest. Isolationskravet gælder dog ikke i arbejdstiden.

Kravet om PCR-test gælder ikke for personer, der har fast bopæl i Danmark på tidspunktet for indrejse, men medarbejderen skal dog stadig gå i isolation.

Krav om skriftlig test-plan
Hvis Arbejdstilsynet kommer på besøg, skal du kunne bevise, at din medarbejder er blevet coronatestet eller er undtaget for kravet om test – ellers risikerer du en bøde.

Du skal derfor lave en skriftlig plan for test af dine udenlandske medarbejdere. Planen skal bl.a. indeholde oplysninger om, hvordan du informerer medarbejderne om coronatesten, hvordan du holder dig orienteret om, hvilke lande og regioner, der er omfattet af reglerne om test, samt en oversigt over medarbejderne, hvor de er indrejst fra, hvornår de er blevet testet m.v.

Du skal desuden kunne fremvise din medarbejders svar på 3. coronatest til Arbejdstilsynet – husk derfor at få din medarbejder til at sende testsvaret til dig.

Arbejdstilsynet har lavet en skabelon til den skriftlige testplan, som du kan bruge – se den her.

Husk GDPR
Vær opmærksom på, at der er tale om behandling af personoplysninger. Du skal derfor leve op til de grundlæggende behandlingsprincipper, informere den pågældende medarbejder om persondata-behandlingen m.v.

Spørgsmål
Hvis du har spørgsmål til kravet om coronatest, er du velkommen til at kontakte juridisk seniorkonsulent Bodil Just. Vedrører dit spørgsmål GDPR, så kontakt juridisk seniorkonsulent Claus Munk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Læs privatlivspolitikken her.
Accept af privatlivspolitikken*

Patriotisk Selskab f.m.b.a
Ørbækvej 276
5220 Odense SØ

Tlf. +45 6315 5400
E-mail: patriotisk@patriotisk.dk

Kontoret er åbent:
Mandag-torsdag kl. 8.00-16.00
Fredag kl. 8.00-15.30

CVR: 61676228

Bliv medlem af Patriotisk Selskab, og få kvalificeret og fagligt skarp rådgivning, der kan rykke din forretning og bundlinje.

Accept af privatlivspolitikken*

© 2023 Patriotisk Selskab f. m. b. a.

PATRIOTISK SELSKAB F.M.B.A
Ørbækvej 276
5220 Odense SØ

Tlf.: +45 6315 5400
E-mail: patriotisk@patriotisk.dk

Kontoret er åbent:
Mandag-torsdag kl. 8.00-16.00
Fredag kl. 8.00-15.30

CVR: 61676228